Gusztáv, a városi kisember vicces és szórakoztató élethelyzetek sokaságát éli át - próbál barátnőt felhajtani, majd amikor ez sikerül, akkor a féltékenység kínozza; legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel stb. Szinte átlagos hétköznapi életet él, ám mindezt egyfajta könnyed humorral itatja át.
(erare)
Sorozat áttekintés
Legjobbra értékelt epizódok
összes részFILMINFÓ
Gusztáv egy másik ikon a magyar rajzfilmek egén. A kopaszka, néha kifejezetten önhitt Gusztáv kalandjait meséli el a sorozat. Nepp József műveiben már többször megjelent a szereplő, mígnem saját időt kapott. Több mint 100 részt, minden egyes alkalommal átlag 5 percet. 1964-ben indult el az első évad. A kor eszmeiségét figyelmebe vetve Gusztáv a "kor kisembere" figura jellegzetes képviselője lett. Mindenképp nézd meg! Egy újabb felejthetetlen szórakozásban lesz részed, ezt garantálom! Szóval Gusztávra fel, és jó szórakozást!
Öt évadot csináltak belőle, és nekem nagyon bejön. Magyar stílus, magyar humor, bolondos, vicces, és egy pillanatra sem komolyan vehető, de egyszerűen zseniális, főleg Alfonzó narrálásával.
Gusztáv epizódszerepet is betöltött más mesefilmekben. Például a Mézga család két történetében is.
Több utalás is van a sorozatban. Például az egyik részben utalnak Dr. Bubóra. Egy másikban pedig székely-magyar rovásírással is találkozhatunk.