Gyilkos felvonó

Gyilkos felvonó

The Shaft

Érdekességek
Cikkek

Valami baj van a toronyház liftjével, melytől sorra követik egymást a szörnyűséges dolgok. Az emberek sosem a kívánt emeletre érkeznek - hanem a másvilágra. A kíváncsi szerelő felfedezi, hogy nem a gépezet meghibásodása miatt vált a lift halálos csapdává, hanem valamilyen sötét, torz erő irányítja a szerkezetet gonosz, ördögi célokkal.

Rendező: Dick Maas
Forgatókönyvíró: Dick Maas
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Hollandia
Premier (HU): 2005.01.03.

A lift  (1983)

2026.01.10 btpro

Egyszernézős vagy egyszer sem.

Olvastam pár véleményt, és kedvet kaptam hozzá én is. Sajnos nem tetszett. Nem mondom, hogy rossz film, de sokkal többre számítottam. Már szinte vártam, hogy besétáljon Columbo felügyelő, feltegyen néhány kérdést, és megemelje a színvonalat – de nem tette. Alapból a sztori is szimpatikus lehetett volna, de valahogy annyira bugyutára sikeredett, hogy inkább idegesített, mint szórakoztatott.

2017.12.27 Deku

Nagyon meglepődtem hisz nem vártam volna, hogy egy ilyen történet engem elszórakoztat majd. Egyszerűen mondva is bitang jó és élvezhető lett a film. Nem hittem a szememnek. Ebből a történetből bizony kihoztak mindent amit ez a történet megkívánt.

2026.01.10 Hedy0809

Ahha...

Valóban jobb filmet kapunk, mint amit a leírás ígér. A tartalom alapján azt gondoltam, hogy az Ördög című filmhez hasonló történetet kapunk. Ehhez képest jó szereplők, színészek kaptak helyet, és szépen ágazik a cselekmény minden irányba. Azért veszett izgalom és pörgés nem jellemzi a filmet, de szépen kerekíti a történetet. Meglepő, mennyi ismert színész felbukkan benne. Érdekes koncepció, nem kétséges, de inkább afféle gyengébb krimi, amit este 8-tól nézhetünk a kereskedelmi TV-ben. Egyszer, egynek megfelel.

2017.05.12 a-arnold

Simán hozta az eredeti film színvonalát, talán lehet még kicsit izgalmasabb, jobb is volt. Nekem tetszett... Nem bántam meg, hogy megnéztem!