Feldolgozások
A lift (1983)

A kép forrása: First Floor Features
58 Gyilkos felvonó (2001)
Olvastam pár véleményt, és kedvet kaptam hozzá én is. Sajnos nem tetszett. Nem mondom, hogy rossz film, de sokkal többre számítottam. Már szinte vártam, hogy besétáljon Columbo felügyelő, feltegyen néhány kérdést, és megemelje a színvonalat – de nem tette. Alapból a sztori is szimpatikus lehetett volna, de valahogy annyira bugyutára sikeredett, hogy inkább idegesített, mint szórakoztatott.
Nagyon meglepődtem hisz nem vártam volna, hogy egy ilyen történet engem elszórakoztat majd. Egyszerűen mondva is bitang jó és élvezhető lett a film. Nem hittem a szememnek. Ebből a történetből bizony kihoztak mindent amit ez a történet megkívánt.
Valóban jobb filmet kapunk, mint amit a leírás ígér. A tartalom alapján azt gondoltam, hogy az Ördög című filmhez hasonló történetet kapunk. Ehhez képest jó szereplők, színészek kaptak helyet, és szépen ágazik a cselekmény minden irányba. Azért veszett izgalom és pörgés nem jellemzi a filmet, de szépen kerekíti a történetet. Meglepő, mennyi ismert színész felbukkan benne. Érdekes koncepció, nem kétséges, de inkább afféle gyengébb krimi, amit este 8-tól nézhetünk a kereskedelmi TV-ben. Egyszer, egynek megfelel.