William Parrish (Anthony Hopkins), a dúsgazdag üzletember 65. születésnapja előtt rosszul lesz. Pár nappal később egy rejtélyes fiatalember (Brad Pitt) érkezik a házhoz, aki a Halálként mutatkozik be. Parrish hamar rájön, hogy nem ellenkezhet, így alkut köt a fiatalemberrel, aki beleszeret egyik… Több

Feldolgozások
Halál vakációja (1934)
Death Takes a Holiday (1971)

83 Ha eljön Joe Black (1998)
Idegesítővé válik a film abban a pillanatban, amikor rájössz, hogy azt adják be, hogy a halál a jóképű Brad Pitt alias Joe Black képében jön el a kisöregért. És persze haverkodik, meg szerelmes is lesz. Mármint a halál. És ott van az öreg hapsi csinos lánya, Claire Forlani, aki a halál szerelmének célpontja lesz. Naggyon romantikus. Vagy inkább egy zagyvaság tetszetős köntösben. A filmet megnézve biztos sok nő gondol szívesebben a halálra. Mintha értünk Sydney Sweeney jönne el mély dekoltázzsal. Szuper lenne!
…az évtizedek során mindig átkapcsoltam, ha épp ez ment a tévében, és a filmes portálokon is kerültem. Aztán (egy gyenge pillanatomban, vagy csak mert nem találtam semmi jobbat – már nem is emlékszem) leültem és határozott ellenszenvvel elkezdtem nézni. Aztán már csak azt vettem észre, hogy hopp, vége. És hogy mi volt a véleményem? Nos, azt előttem már sokan pozitív szóvirágokban leírták, így ezeket már nem szeretném ismételni. Tehát röviden csak ennyit írnék: nagyon tetszett. Érdemes megnézni, mert: 1. Van története. 2. Van benne beleillő humor. 3. Van benne tanulság és gondolat. 4. Van benne érzelem. Úgy gondolom, hogy érdemes a figyelemre, de ezt mindenki döntse el maga. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!
A kastély, amit a filmben látunk, nem díszlet, hanem a Rhode Island-i Aldrich kastély.