Egy környezetbarát, alternatív energiaforrást biztosító projekt két kutatója menekülni kényszerül, amikor gyilkossággal és árulással vádolják őket.

A kép forrása: 1996 20th Century Fox

65 Láncreakció (1996)
Én tényleg próbáltam úgy nézni, hogy régi film, és annak megfelelőek az elvárások. A 90-es években a jó filmeknek még volt valami jó sztorija, nem csak a képvilág és a CGI adta el. Erről a filmről sajnos ez nem mondható el. Ezt még Morgan Freeman és Keanu Reeves sem adja el. Ráadásul belerakták Rachel Weiszt, ami számomra nagyot rúg lefelé a filmen... Ostoba megnyilvánulások, párbeszédek. Bugyuta reakciók. A két menekülő ember annyira irracionálisan viselkedik és keveredik bajba, hogy fájdalmas. Ráadásul a film valójában nem is szól semmiről, csak arról, hogy két ember menekül egész idő alatt. S hogy eladható legyen, csináltak neki valami keretsztorit... Akkor sem javasolt megnézni, ha unatkozol.
Keanu Reevest nagyon bírom, de ez a film egy nagy nulla. Minimális a története, elején 20 perc , majd a végén 20 perc. Végig üldözik őket, menekülnek A pontból a B-be, de ez a történetet nem igazán viszi semerre.
Közepeske film, pedig a sztori alapján lehetne sokkal jobb is. Pozitivuma Keanu Reeves, aki itt még fiatal és lendületes. Nekem összességében tetszett Rachel Weisz miatt, aki épp a tipusom és elfogult vagyok vele kapcsolatban. Értékelésem: 6,5 pont.
Néhány jelenetet ugyanazokon a helyszíneken vettek fel, mint az 1978-as Omen 2 jeleneteit.