Lee

Középkorú nőként Lee Miller (Kate Winslet) foggal-körömmel küzd azért, hogy ne csak egykori modellként és Man Ray (Seán Duggan) avantgárd fotós múzsájaként emlékezzenek rá.

A nő élete szerelmével, a műkereskedő Roland Penrose-zal (Alexander Skarsgård) szeretne együtt lenni, és vele költözik… Több

Rendező: Ellen Kuras
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Luxemburg, Ausztrália
Premier (HU): 2024.11.14.
Forgalmazó: Vertigo
Andy Samberg
Marion Cotillard

2025.01.31 L.Regina

Nagyon tetszett, érdemes volt moziban megnézni. A film szerintem jól ragadja meg Lee személyiségét. Nagyon elhivatott, egyedi és kérlelhetetlen nő volt. Bevállalós volt, de nem vakmerő, nem akarta előadni a nagy megmentőt, csak ő is ki akarta venni a... Több

2024.11.15 RókaÚr

A Lee nagyon erőteljes alkotás, amihez foghatót szerintem korábban nem igazán láthattunk. Szerintem mindenképp érdemes rá beülni.

2024.11.16 Atrexx

A film a téma miatt kissé felkavaró, ugyanakkor Kate Winslet fantasztikus alakítást nyújt. Nagyon mély nyomot hagyott bennem az egész.

A film 15 308 675 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 5 939 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Lee Miller néhány ikonikus fotóját újraalkották a filmben, például azt a híres képet, amely Hitler fürdőkádjában készült róla 1945-ben.Szerző: csd