Egy oxfordi egyetemi hallgató belecsöppen egy bájos arisztokrata évfolyamtárs világába, aki meghívja őt különc családja hatalmas birtokára egy felejthetetlen nyárra.

Megint kétszer elszállt, amit írtam, elengedem. A film különleges sok szempontból, de nem nagyszerű. Azért nézzétek meg, nem vagyok mindenkinek a szeme, talán ti többet fogtok látni! Van itt pár homofób vélemény, azokat meg le kell sz*rni.
Olvastam negatív és pozitív kritikákat is a filmről. Vegyes érzésekkel ültem le a tv elé, főleg, hogy megint egy azon személy a forgatókönyvíró és a rendező!: Emerald Fennell. Kivételesen nem csalódtam benne! Azt mondjuk, nem értem, hogy miért sorol... Teljes kritika
A film cselekménye 2006-ban kezdődik, de a film végén a kávézóban a pincér maszkot visel, így arra lehet következtetni, hogy már a covid korszakában vagyunk.
A próbák során Rosamund Pike és Carey Mulligan improvizálták a bevezető jelenetükben folytatott beszélgetést. Emerald Fennell ezt viccesnek találta, ezért beleírta a végleges forgatókönyvbe. Rosamund Pike hasonlóképpen azzal viccelődött Fennellnek, hogy a karaktere titokban azt hitte, hogy a „Common People” című Pulp-számot róla írták, és ez ihlette a napozásos jelenet néhány végső párbeszédét.