qwer

Hivatalos tartalom

A második világháború utáni zavaros időszakban játszódó dráma egy fiatal lány és egy egyedülálló nőgyógyász közt kibontakozó kapcsolatról szól. A fővárosban élő Klára (Szőke Abigél) a tényekkel dacolva bízik benne, hogy szülei hazatérnek a koncentrációs táborból. A heves természetű, kissé… Több

Ország: Magyarország
Premier (HU): 2019.09.26. | Cinego (2020.11.01.)

2022.05.06 Fikatours_blogger

Fordulatok nélküli történet

Remek korrajz a háború utáni időkről. Nekem kicsit kevés volt a konfliktus és a dráma.

2021.11.25 qwer

Egy fiatal lány és orvosa közt szövődő különös kapcsolat története, melynek alapmotívuma a szenvedés feledése, a feldolgozás és újrakezdés, az emberi kapcsolatok mélysége. Végtelenül melankolikus és érzelmes film remek színészi játékkal, kevés szöveg... Több

2020.08.08 Dorkateo

Tulajdonképp végigsírtam az egészet

Klára szeretetre való. Direkt nem méltót írtam, azt kiérdemelni nem kell(ene). Klára így gyógyítja magát. Nem hagyja a felnőtteket a fájdalomba süllyedni. Feladatul adja magát, megtartó erőül. Felnevelteti magát választott szüleivel, s a végén nem is tudom, ki itt a felnőtt, s ki a gyerek. "Most is hazudsz? – kérdezi Klára. Mindig – válaszolja Aldó". Mert legtöbbünkből hiányzik a bátorság úgy szeretni, ahogy Klára teszi. Akár félreérthetően is. Lassú film, helyet hagy érezni, míg nézzük. Ezt nem lehet gyorsabban.

2020.09.01 TomÁcs

Remek magyar film a küzdésről és az élni akarásról. Mennyire felemelő tud lenni, ha van az életben egy olyan ember aki támogat minket.

A film 30 894 525 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 851 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film díjakat nyert az Anchorage-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb narratív játékfilmként. Továbbá a Jeruzsálemi Zsidó Filmfesztiválon dicséretben részesült (Schoumann-díj), és 2020-ban a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál FIPRESCI-díját is megkapta.Szerző: Dorkateo

(2019. 09. 25.)
Az Akik maradtak nem a történelemlecke, még csak nem is a haláltáborok utáni űr és a vele járó elmagányosodás felfestése miatt érdekes: igazság szerint bármikor játszódhatna. Több