Vágyak és vonzások

Vágyak és vonzások

Les filles désir

Hivatalos tartalom

Marseille, a nyár kellős közepén. A 20 éves Omar és a baráti társasága – akik a környék menő ifjúsági központjának tanácsadói – eddig két csoportra osztották a lányokat: vannak, akikkel ágyba bújnának, és vannak, akiket feleségül vennének. Amikor azonban visszatér Carmen, a gyerekkori… Több

Rendező: Prïncia Car
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2025.11.13.
Forgalmazó: Vertigo

2025.11.16 Rev

Nagyon friss, érzelmileg ütős dráma, Prïncia Car viszonylag egyszerű eszközökkel, de nagyon őszintén mesél a vonzalom és identitás bonyolult viszonyáról. Carmen visszatérése felkavarja Omar és társai világát, és ez a belső feszültség tényleg átjön a vásznon. Kicsit lassan építkezik, de megéri ráhangolódni.

2025.11.13 petyipetyi

Imádtam a film fiatalos hangvételét: mintha csak haverok beszélgetnének egymással a szerelemről, a szexről és arról, hogy mi a „normális”. A rendezés finom, nem akar mindent túlmagyarázni, inkább csak érzéseket mutat. Bár néhol lehet, hogy több karaktert is elmélyíthetett volna, de így is erősen betalált.

A film 176 500 forintos bevételt termelt Magyarországon.

A film zárójelenetét a zenész Vendredi sur Mer dala kíséri – egy melankolikus szerelmes szám, amely erősen kapcsolódik a film hangulatához.Szerző: Csillag Lajos