Egy divattervező rejtélyes betegségben szenved, ami zavarba hozza az orvosokat és frusztrálja a férjét, mígnem segítség érkezik egy filippínó ápoló személyében, aki a hagyományos népi gyógyítás segítségével feltárja a szörnyű igazságot.
(Csillag Lajos)

56 Nocebo (2022)

Lorcan Finnegan feltörekvő ír rendező, akinek a Nocebo mindössze a harmadik nagyjátékfilmje. Előző filmjéhez, a 2019-es Viváriumhoz sikerült megnyernie Imogen Poots és Jesse Eisenberg párosát, jelen a Nocebo főszerepére pedig nem kisebb nevek szerződ... Teljes kritika
Egy horror elemekkel megspékelt, izgalmas, misztikus drámát kapunk. Eva Greent rég láttam már filmben, itt szépen játssza a mentálisan széteső designert. A film horror elemei szépen építkeznek, magyarázatukat és jelentésüket ügyesen belekomponálják a film a csavarjaiba. Örültem volna, ha a film még egyet csavart volna a történetén, és eggyel mélyebbre vitte volna a karakterek motivációit és dilemmáit. Idő lett volna rá, mivel pár jelenet egy kicsit túl hosszúra nyúlik most, fölöslegesen. Ha bejönnek a The Invitation jellegű filmek, szerintem ez is tetszeni fog.
Nekem Eva Green alakítása volt, ami miatt végignéztem a filmet, ha ő nincs, valószínűleg kikapcsolom. Nagyon jól hozta a szerepet a különböző lelki állapotokban, elég sok arcát sikerült megmutatnia. A film számomra egy nem rossz, de felejthető alkotás lett, kihagynám, ha lenne második része. Talán azoknak fog tetszeni, akik szereik a misztikus, varázslós filmeket, nekem sima bosszúállós filmként (anélkül a furcsa, nyamvadt kismadár nélkül) talán jobban bejött volna.