A történet középpontjában a Rousselot család áll, akik megszokott nyaralásaikat minden évben Görögországban töltik. Azonban a családfő pénzügyi nehézségei miatt – aki rossz időben fektetett be bitcoinba – idén kénytelenek elfogadni egy kölcsönkapott villát Korzikán a nyári vakációjukhoz.… Több

A kép forrása: Moonlight Films Distribution
mádtam benne, hogy nem akart többnek látszani, mint ami: egy laza vígjáték, ahol a családi húzódások viccesen sülnek el. A farmer-tehén összekapás megadta a kezdőlökést, ami aztán egy folyamatos hülye helyzetek sorozatát hozta. Baráti moziskockulásra simán oké!
Bevallom, voltak hullámvölgyei, néha túlzottan erőltetettnek tűnt a WTF helyzetek sora, viszont a hangulat mentette a filmet: a korzikai tájak tényleg elvitték az ember szívét. Gérard Jugnot jól tolta a vidéki lúzer figuráját.
A film 10 818 995 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 089 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A forgatókönyvet korzikai írók, Pierre-Marie Mosconi és Michel Ferracci írták, akik a filmben is szerepelnek, így autentikus korzikai hangulatot kölcsönözve a történetnek.