A film 1 190 233 133 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 576 486 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A filmben szerepel az Oppenheimer vezette atombomba-program első kísérleti robbantása, melyre 1945 július 16-án került sor Új-Mexikó egyik kietlen sivatagában. A műszerekkel megfigyelt robbantás után mondta Oppenheimer a sokat idézett mondatát, melyet a Bhagavad-gítából vett: „Én vagyok a halál, világok pusztítója.”
A film Oppenheimer életét dolgozza fel, de nyitva hagyja a kérdést, amelyre azóta sincs egyértelmű válasz: haláláért, melyet gégerák okozott, mennyiben volt felelős a kísérletek során előforduló radioaktív sugárzás? Tény ugyanis, hogy 40 éven keresztül dohányzott, de az is, hogy a Manhattan-terv megvalósítása során kaphatott sugárzást is.
Míg Tatlock 10 évvel fiatalabb volt Oppenheimernél, a Tatlockot játszó Florence Pugh valójában 20 évvel fiatalabb, mint az Oppenheimert alakító Cillian Murphy.
Kenneth Branagh és Christopher Nolan harmadik közös munkája a Dunkirk (2017) és a Tenet (2020) után.
Az IMAX filmkamerában most először használtak fekete-fehér filmet az egyes jelenetek felvételéhez.
Cillian Murphy és Christopher Nolan hatodik közös filmje a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés és a Dunkirk után.