A legendás brit törvényenkívüli történetét úgy ábrázolják, hogy a szereplők humanoid állatok.

Feldolgozások

77 Robin Hood (1973)
Robin Hood története, melyet sokan ismerünk, a Disney-adaptációban például nagyon szívhez szólóan van feldolgozva. Aki lop a gazdagoktól, és segít a szegényeken (=itt: visszaszolgáltatja jogos tulajdonukat a zsarnoki agyonadóztató elnyomó hercegtől. Meg hát minek is annyira adóztatni, mikor szinte semmi jót sem tesz értük). És természetesen a gyönyörű szerelmi szál is nagyon helyén van ebben, hogy Robin Hood a gyerekkori szerelmével újra össze akar jönni. Nagyon aranyosak voltak, ahogy menekültek és tervezték a közös jövőjüket, egyszerűen imádnivaló. Tetszett, ahogy több dal kísérte a mesét mind a víg, mind a szomorú részei során. Az nagyon betalált, ahogy Nottingham lakóit bebörtönözték fizetésképtelenségükért (amit a pénzéhes herceg okozott), és a falu templomát és szerzetesét sem kímélték. De hőseinket bátorságuk itt sem hagyta el, és ez igazi példaként szolgál, hogy mindenkinek kötelessége segíteni a bajbajutottakon, még szorongatott helyzetekben is. Egyébként a herceg nemcsak törvénytelen uralkodó, de még gyenge is, hiszen eléggé uralkodóhoz méltatlanul viselkedett, amikor rosszul álltak a dolgok, mely hozzá is járult a bukásához. Ezúttal eredeti nyelven néztem meg, és kis érdekesség: az inkább angol akcentus mellé az amerikai angol nyelvhasználatból is beleraktak egy kicsit annál a nyuszinál, aki Robin Hood nagy rajongója. Ez a mese a maga bő fél évszázadával is rendkívül időtálló, tanulságos, és nagyon gyönyörű a happy endje. 10/10
Tetszettek a rajzok, azonban a történet nem túl eseménydús, és néha iszonyú idióták a szereplők. Tényleg nem látja meg senki a feje felett 2 méterrel húzódó kötelet, amin pénzes zsákok zakatolnak folyamatosan? WTF?
Tipikus Disney mese de az adja a fő varázsát hogy egy tipikus Robin Hood történetet vázol fel mesés köntösben, hogy a gyermekek számára is megfelelően befogadható legyen. A romantikus szál kifejezetten tetszett és kellett is a mesébe. Gyermeknek és felnőttnek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt.
Nekem kicsit szürreális volt a klasszikus Robin Hood-legendát állatokkal a főszerepben látni, ezért nem is volt 5csillagos moziélmény. De azonkívül hozza a Robin Hood-történet összes olyan elemét, amely miatt annyira szeretjük és szeretjük feldolgozni olyan hosszú időn át: az izgalmat, a humort, a bajtársiasságot.
Ez az első Disney animációs film a Fantázia (1940) óta, melynek több mint egy óra és húsz perc a játékideje.