A film 132 617 116 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 55 363 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film olyan rosszul teljesített, hogy a Disney leállította következő élőszereplős filmje, az Aranyhaj feldolgozásának előkészületeit.
Renata Vaca mexikói színésznő volt az egyik a két döntős közül, aki Rachel Zegler mellett eljátszhatta volna Hófehérke szerepét.
Rachel Zegler annyira megijedt az eredeti Hófehérke és a hét törpe (1937) című filmtől, hogy csak egyszer nézte meg.
A hét törpe mindegyike CGI karakter.
Dylan Postl és Jason „Wee Man” Acuña volt az a két színész, akik a törpéket akarták játszani ebben a filmben.
David Hale Hand, aki a Hófehérke és a hét törpe (1937) eredeti felügyelő rendezőjének, David Handnak a fia, korábban hangot adott annak, hogy nem tetszik neki a Hófehérke új feldolgozása.
Az élőszereplős változat három hónappal az eredeti 87. évfordulója után jelenik meg.
Benj Pasek és Justin Paul a Kaliforniai álom (2016), A legnagyobb showman (2017) és a Tony-díjas Broadway-musical, a Dear Evan Hansen szerzője eredeti dalokat írtak ehhez a produkcióhoz.
Miután Peter Dinklage megjegyzései szerint az eredeti film negatív színben tüntette fel a törpéket, a Disney 2022. január 25-én bejelentette, hogy másképp közelítik meg a karaktereket, és konzultálnak a törpékkel foglalkozó közösség tagjaival is.