Démonok között: Utolsó rítusok

Démonok között: Utolsó rítusok

The Conjuring: Last Rites

Hivatalos tartalom

A Warren-sorozat, amelyet a neves paranormális nyomozók, Ed és Lorraine Warren által végzett, jól dokumentált ördögűzések ihlettek, elérkezett a hátborzongató végkifejlethez. Az évek során a házaspár számtalan ártatlan léleknek segített megszabadulni a rosszindulatú kísértésektől, több… Több

Rendező: Michael Chaves
Premier (HU): 2025.09.04.
Forgalmazó: InterCom

2025.09.11 Eastern79

Méltó lezárás

Talán ez a sorozat egyik legautentikusabb része, hiszen a Warren házaspár történetei megtörtént eseményeken alapulnak, és én úgy érzem hogy ez a rész áll a legközelebb a valósághoz. Lassan bontakozik ki a cselekmény mert leginkább az érzelmi oldalra fókuszál, miközben Warrenék lánya és az ő szerelme megalapozza a folytatás lehetőségét, bár e felől vannak kétségeim hogy ez mennyire lesz majd hiteles. Az utolsó rítusok kellően félelmetesre sikerült, és bár néhol horrorfilmes klisékre épül, mégis el tudjuk nézni neki mert az összkép az nagyon rendben van. Aki zsigerekig hatoló horrorra vágyik az viszont csalódni fog mert itt inkább a művészi megközelítés dominál. Nekem ez nagyon rendben volt nagyon tetszett és szerintem méltó lezárása a sztorinak.

2025.09.04 Vivi

Hatalmas csalódás

Személy szerint a Démonok között: Utolsó rítusok számomra nagy csalódást okozott. Rohantam a moziba, de ekkorát csalódni... Már az elején érezhető volt, hogy a film nem tudja ugyanazt a feszültséget és atmoszférát felépíteni, amiért az előző részeket szerettem. A történet tempója borzasztó lassú, sokszor szinte semmi nem történik, és emiatt nehéz volt fenntartani az érdeklődésemet. A karakterek, akik korábban izgalmasak és szerethetőek voltak, most laposak és háttérbe szorulnak, így a központi konfliktus sem tud igazán átütni. A film meg se próbál ijesztő lenni, semmi valódi horrorélmény. Hiányzik az a természetes feszültség és rémisztő hangulat, ami az első részeket emlékezetessé tette. Az egész történet kiszámítható, mintha a készítők csak végig akarták volna vinni a cselekményt anélkül, hogy bármi újat vagy eredetit adtak volna a nézőnek. Ráadásul a befejezés is egy nulla volt, nem éreztem azt a katarzist, amit egy sorozat lezárásától elvárna az ember. Összességében a film számomra csalódás. Nemcsak hogy nem hozott újat a műfajban, de még az előző részek varázsát sem tudta visszaadni. A rajongók valószínűleg csalódni fognak, és azok, akik most találkoznak a sorozattal először, nem fognak kedvet kapni a korábbi részekhez sem.

2025.09.09 ozemarkuseva

Méltó lezárás

Amióta az eszemet tudom, horrorrajongó vagyok. Több stílusjegy is közel áll hozzám: az oldschool slasherek, a jól kivitelezett jumpscare-ek, vagy épp az a folyamatosan feszültségben tartó atmoszféra, ami kellemes tartományba helyezi a pulzusom. A Dém... Teljes kritika

2025.09.05 Jocpappa

10/6

Még bőven jó, hálás kis komforthorror. Örülök, hogy most, még a csúcson abbahagyják, mert a következő rész már lassan Conjuring: In Space lenne. Emlékezzünk csak, hogy mi lett a túl sok részt megélt horror-klasszikusokból. A részek minőségbeli sorrendje könnyen megjegyezhető: 1, 2, 3, 4. Így megy ez, teljesen rendben van. Itt kell megállni, egy még szerethető, még éppenhogy nem kifulladó epizódnál. Ég veled, drága kicsi Conjuring sorozatom, köszönöm a szép élményeket!

A film 231 876 375 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 82 906 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A Démonok között univerzum korábban megjelent nyolc filmje összesen több mint 2,1 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte, ezzel az egyik legsikeresebb horror franchise lett.Szerző: Csillag Lajos