A második világháború immáron elkerülhetetlennek látszik. 1938-ban egy gazdag özvegy (a páratlan Carey Mulligan) egy amatőr régészt (Ralp Fiennes) bíz meg azzal, hogy ássa fel a birtokának sírjait. Az özvegy és a férfi szenzációs felfedezés tesznek. A Netflix legújabb sikervárományos… Több

Író: John Preston

81 Ásatás (2021)
A történelmi pontatlanságokkal együtt is érdekes filmnek mondható, de jó szívvel csak a történelem szerelmeseinek ajánlanám. Amennyiben tetszett a Kódjátszma, ezt is érdekesnek fogod találni.
Meggyőző és nagyon hangulatos dráma, ami kisujjból repít el bennünket a második világháború kemény korszakába, mégis tele van reménnyel és csupa fantasztikus alakítással.
Nagyon szépen fényképezett, nagy kérdéseket feszegető, igazi blockbuster dráma kiváló főszereplőkkel és profi háttérstábbal, hogy minden a helyén legyen. Biztos jól élmény volt a forgatás, mert igazi jutalomjátéknak tűnik az egész.
Eredetileg Nicole Kidman kapta volna Mrs. Pretty szerepét, de nem tudta időben egyeztetni egyéb munkáival.
Rory Lomax karaktere kitalált, a valódi fotósok az ásatáson Mercie Lack és Barbara Wagstaff voltak.