Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki kalandjai Bedrock városában, egyenesen a kőkorszakból.
(hp)
Sorozat áttekintés

84 Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki (1960)
Egy rendkívül szórakoztató mese, ami nem kis mértékben Romhányi, a rímhányó érdeme. Az amúgy is világszínvonalú magyar szinkron(hangok) is nagyon el lettek találva. Így azon kevés mesék egyike, ahol a rímek okán a szöveg talán emlékezetesebb és többet ad, mint maga a rajzfilm vizualitása.
Nagyon jó rajzfilm, tetszik a rajzolás is. Az is, hogy rímekben beszélnek a filmben, vagyis magyar szinkronnal, eredeti nyelven nem láttam sajnos, de gondolom ott is ez a stílusban
Számomra mindig egy nagy kedvenc lesz. Szuper kis mese, remek történet, vicces szereplők. A rímekbe szedett magyar szinkron fergetegesre és felejthetetlenre sikerült, ami még egy pluszt ad az egésznek.
Gyerekkoromban nem kifejezetten tetszett, de, mint később ráébredtem, csak azért, mert a zseniális magyar szinkron rímelő poénözönjeit még nem tudtam kellőképpen értékelni. A magyar szinkron minden tekintetében megjegyezném, hogy a rajzfilm sokkal kevesebb lenne nélküle, valószínűleg azóta sem szeretném.
A magyar változat első epizódjainak főcímzenéje nem azonos az eredetiével, hanem Eddy Osborn-Barbara polkája hallható.