The Housemaid – A téboly otthona

The Housemaid – A téboly otthona

The Housemaid

Millie Calloway nemrég szabadult, most pedig nehézségei vannak, hogy munkát találjon, így egy ideig a saját autójában kénytelen élni. Hamarosan egy lehetőséget kap, amikor a Winchester család felveszi házvezetőnőnek. Eleinte Millie remek újrakezdésnek látja az állást, de hamar világossá… Több

Rendező: Paul Feig
Forgatókönyvíró: Rebecca Sonnenshine, Freida McFadden
Premier (HU): 2026.01.08.
Forgalmazó: Prorom
Brandon Tyler Sklenar

2026.01.12 ozemarkuseva

Jó, de nem tökéletes

A The Housemaid esetében több kritikában is felmerült, hogy a film állítólag jobb, mint a könyv, ezzel sajnos nem tudok egyetérteni. Az E/1-ben íródott regények adaptálása mindig nehéz terep, hiszen a főszereplő belső gondolatai rengeteget hozzáadnak a történethez. Itt ugyan próbálkoztak néhány belső monológos narrációval, de ez nem tudta teljesen visszaadni azt a pluszt, amit a könyv nyújt. Összességében egy korrekt, kellemes thriller született, talán a kelleténél több romantikus hangsúllyal. A szereplőválogatás alapvetően jól sikerült, viszont Michele Morrone karaktere kifejezetten háttérbe szorult: érezhetően kevesebb játékidőt és súlyt kapott, mint a regényben, ami nem tett jót a történet dinamikájának. Pozitívum viszont a vizuális világ: szépen megkomponált jelenetek, letisztult képi megoldások, és néhány hozzáadott extra jelenet, amelyek működnek filmként. Nem egy emlékezetes adaptáció, de egyszeri nézésre teljesen rendben van, tipikusan az a film, amit megnézel, tetszett ezért nem bánod, de nem is fogsz róla hónapokig beszélni.

2026.01.09 OrSi

Egy „popcorn-thriller”, ami néha túl sok, máskor meg túl kevés, ha komoly pszicho-feszültséget vársz. A sztori csavarjai viszik előre a filmet, de néha tényleg olyan klisés, hogy az ember csak néz és gondolja, „oké, ezt láttuk már”.

2026.01.08 Nagykarcsi

Brutálisan szórakoztató volt! A film annyira „over-the-top” és fordulatos, hogy legalább egyszer hangosan felkacagtam a moziban. A hosszúsága ellenére nem unatkoztam.

A film 90 140 101 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 31 698 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film helyszíne Great Neck, New York, de a Rutt’s Hutban játszódó jelenet, ahol Millie az autójában alszik, Cliftonban, New Jerseyben található. Valójában a legtöbb jelenetet New Jerseyben forgatták.Szerző: Szarka Károly