Nekem tetszett. Valahogy a hangulata és a forgatókönyv berántja az embert, nem mellesleg kiváló színészi alakításokat láthatunk.
A film egyedüli jó pontja a set design, az űrhajó klausztrofób belseje remekül fest, a külső jelenetek pedig szintén jól lettek megcsinálva. Sajnos más jó dolgot nem tudok mondani, a sztori kiszámítható, a karakterek közhelyesek és langyosak. Nincs n... Teljes kritika
Nagyon-nagyon kellemes meglepetés. Méltatlanul alulértékelt az IMDb-n. Korrekten összerakott történet. Hasonlót láttunk már, többször is, ennek ellenére mégis tudott más szemszögből érdekeset mutatni. Sablon van, Föld bajban, go egy távoli bolygóra. ... Több
Annak ellenére, hogy már láttunk hasonló történetet, jól indult a film. A harmadánál viszont úgy éreztem, hogy nagyon kezd ellaposodni és semmi érdekeset, újat nem tud mutatni.
Többen írták már, hogy a film egy űrbéli Legyek ura, ez így is van. De ahogy egy újszülöttnek minden vicc új, ettől még lehetett volna jó filmet csinálni. Nem sikerült. A film annyira vontatott, annyira lehet tudni, hogy mi következik, hogy többször bele kellett tekernem. Ami viszont ősbűn: ahogy kiderül, hogy „drogozzák” a gyerekeket, az akkora hiba, ami a Tejútról is látszik. A tényleges osztályzatom 2,5, de az kerekítve 3.
Érdekesen indult a film, de már majdnem kezdett unalmas lenni, utána viszont teljesen más irányt vett, és a második fele már nagyon jó volt.
Jó kis hardcore sci-finek indul a film, de később átfordul Legyek urába. Ami nem baj. Az tetszett, hogy gyönyörűen lemodellezi egy steril, zárt rendszerben, hogy hogyan csicskulnak be önként az emberek egy őrült gyilkosnak. Akárcsak a valóságban. Egy kis mikrotársadalom akart ez lenni, de nagyon felszínesre sikerült. Vannak vagy 30-an, de max 5-6 embert engedtek beszélni a filmben. Nehogy összezavarják a buta nézőt a sok karakterrel. Az egész film egy három generációs történet egy kis mozzanata volt. Tipikusan sorozatra való lenne, ott szépen lenne idő karaktereket építeni stb. Itt viszont a végét nagyon összecsapták. Persze, értem, itt ez volt a koncepció. Csak az eredendő emberi természetet akarták bemutatni. Ugyanolyan steril körülmények között felnövekvő gyerekek között kialakulnak jók, gonoszak és csicskák. A hiányosságai ellenére végig izgalmas, leköti a figyelmet, mindig történik valami, nem sztorizgatnak a szereplők.
Ez majdnem jelenetről jelenetre a Legyek ura volt egy új korszak/közeli jövő hátterében, egyetlen csavar vagy váratlan dolog sem történt vagy okozott intrikát. Unalmas.
Egyetértve a korábban értékelést írókkal, a film egyharmadáig még oda tudott kötni a képernyő elé, utána viszont menthetetlenné vált.