A Wilson Yip által rendezett film az alkotó harmadik Yip Man filmje. Az életrajzi filmdráma Wing Chun nagymester életútját igyekszik bemutatni. Különleges technikai elemek segítségével a filmalkotásban közreműködik a harcművészeti oktatólegenda egyik legkiválóbb tanítványa, Bruce Lee, de felbukkan Mike Tyson is.
(erare)

A kép forrása: © Well Go USA Entertainment
Mike Tyson is belecsöppent a sorozatba, amit éppenséggel nem is bánok. Gyönyörű helyszínek, szép a képi világ, a vége is tökéletes, persze a harci jelenetek azért mindent visznek. Zseniális kikapcsolódás, aki szereti az ilyen jellegű filmeket.
Wing Tsun kung fu! Vannak benne látványosan hosszú csihi-puhik, a kung fu kedvelőinek igazi csemege, szépen bemutatja a technika gyönyörű mozdulatait, ugyan nem életszerű harcok vannak benne (akkor rövidebb lenne a film :D )! A cselekmény szál szépen felépített, tanulságos, a harcok miatt meg erősen többszörnézős film! :)
Szerettem az Ip Man filmeket, de ezt a részt csak a Mike Tysonos jelenet miatt érdemes megnézni. (Tudom, hogy, ha a valóságban zajlott volna le, akkor kb. 10 mp lett volna.) Nem egy kifejezetten gagyi kínai film, de a bőrlehúzás már azért látszik raj... Több
Ez a második alkalom, amikor Kwok-Kwan Chan Bruce Lee-t alakította. Korábban a The Legend Of Bruce Lee (2008) tévésorozatban játszotta el.