2017.11.01 10:09 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Nagyon gyenge háborús film

Ez az egyik legrosszabb háborús film, amit valaha láttam.

Estig lehetne sorolni, hogy mennyi féle szempontból bukik meg a koncepciója.. Vegyük számon, hogy mik is ezek:

Nagyon gyenge háborús film

Annyira hamis és mesterkélt a katonák érzelgősködése, annyira nincs drámai töltet a viselkedésük mögött, hogy az szinte átbűzlik a filmvásznon.

Ha tágabb értelemben nézzük, akkor nincs egy épkézláb története ennek a filmnek, amit el tudna mesélni. Én tudom, hogy sokan nem szeretik a Ryan Közlegényt, mert hülyeségnek tartják, hogy egy csapatot beküldenek egy emberért (ami egyébként egy igaz történet, de tökmindegy...), DE! a Ryan Közlegény legalább el tud mesélni egy épkézláb történetet, fel tud vonultatni kedvelhető szereplőket, hihető konfliktusokat és rendkívül feszült pillanatokat. Na ezzel szemben a Fury ennek pont az ellenkezője: ide-oda mennek egy tankkal, lövöldöznek és közben meg komoly képpel el kéne hinnem, hogy ezeket a katonákat megrendítik a háború borzalmai, miközben ugyanolyan kegyetlenek, mint azok, akik ellen harcolnak.

Jó persze tudjuk, hogy a háború borzalmas dolog és ez mind szép és jó, csak ezt 12 éves korom óta tudom és ennél azért már többet várnék. Egyszerűen nincs mögötte drámai töltet, ami által hiteles lenne ez a koncepció.

Ráadásul az mi, hogy a lövedékek fénycsóvát húznak maguk után? :D Ez már a Star Wars-ban is hülyeség volt, de az egy sci-fi könyörgöm! Egy sci-finek még elnézem, hogy a lézerlövés fénycsóvát húz maga után, de egy háborús filmhez ez hogyan jön?

És az a jelenet milyen, amikor a film végén az egyik pillanatban még világos van, a következő snittben viszont már tök sötét? :D

Úristen de összecsapott ez a film!

A film végén esküszöm, hogy már a németeknek szurkoltam, mert ennyira kínos és feszengető volt végigszenvedni ezt a rengeteg elcsépelt közhelypuffogtatást és kínosan hamis érzelgősködést a katonák részéről, hogy az fizikailag fájt

Az egésznek a mélypontja ott volt, amikor (spoiler) betör a két amcsi katona egy német lakásba és az ott élő bombázó szépségkirálynő na ná, hogy rögtön a fiatal amcsi katonába esik, mikor kiderült, hogy az tud zongorázni. pföjj de köpedelmes hálivúdi szemét!

Nézzétek meg ehelyett inkább az Anthropoid-ot, ha egy valóban izgalmas, feszes és drámai háborús filmet akartok látni. De még a Szürke Senkik-el is ezerszer jobban jártok, higyjétek el!

81 Harag  (2014)

akció | dráma | háborús

A második világháború a végéhez közeleg, ezt a katonák hangulatán és állapotán is érezni lehet. Don Collier (Brad Pitt) őrmester, vagy ahogy a beosztottjai nevezik, Wardaddy... több»

0