A ’90-es években számos ikonikus thriller született, valahogy akkoriban még egészen más, sokszor sokkal nyomasztóbb hangulatú filmek születtek. Ilyen volt az 1997-es A gyűjtő is, amely most megérkezett a Netflixre is.

Alex Cross elismert nyomozó, aki Washingtonban él és dolgozik. Egy nap a rokonaitól megtudja, hogy unokahúgát, Naomit napok óta nem tudják utolérni, nyoma veszett. Bár igyekszik megnyugtatni a családot, legbelül ő is érzi, hogy valami nincs rendben. Ezért elutazik Durhambe, ahol Naomi élt, hogy a nyomára bukkanjon. Itt derül ki, hogy legalább tíz nő tűnt el az utóbbi időben, a rendőrség pedig hiába nyomoz, képtelenek közelebb kerülni az elrablójukhoz. A dolgok akkor vesznek még komolyabb fordulatot, amikor a közeli erdőben megtalálják egy nő fához kötözött holttestét.

A gyűjtő James Patterson azonos című regényének adaptációja, amelynek forgatókönyvét David Klass írta. A rendezői széket Gary Fleder foglalta el, aki olyan sztárokkal forgatott együtt, mint Morgan Freeman, Ashley Judd, Cary Elwes, Jeremy Piven, Brian Cox vagy Mena Suvari. Később készült még egy film, amely az író egy újabb regényét dolgozta fel, A pók hálójában 2001-ben került a mozikba.

Ha kíváncsi vagy A gyűjtőre, akkor csak egy élő Netflix-előfizetésre lesz szükséged. Ennek birtokában elég a film itteni adatlapján a platform logójára kattintanod és indul is a nyomozás.

76 A gyűjtő  (1997)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Alex Cross, a washingtoni zsaru és törvényszéki pszichológus megtudja, hogy unokahúga, aki Észak-Karolinában készül egyetemre, eltűnt. Cross elindul, hogy az ügy végére... több»