2024.04.11 01:06 Elektra Csábiné Zsuzsi Olvasottság: <100x
0

Hasonló mint a...

Sziasztok!

Mr. Malcolm lajstroma, ami nálunk, magyarhonban nem mellesleg arany pöttyöt kapott 2022–ben a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából.

Hasonló mint a...


Mr. Malcolm történetét, ahogy a belőle készült kosztümös filmet a leginkább Sarah MacLean A csábírás 9 szabálya c. könyveihez tudnám hasonlítani. Illetve minden olyan sztorihoz, ahol vikomtok, lordok, hercegek meg kiházasítandó hölgyek-urak szaladgálnak. Ilyen sztori volt a Bridgerton is egyébként, csak az sokkal komplexebb.

Mr. Malcolm, a történetben szereplő gazdag aranyifjú egy ideje úgy próbálja meg elkerülni a házasságot (amire mindenki igyekszik rávenni), hogy listát vezet azokról a tulajdonságról, amikkel leendő arájának egyszer rendelkeznie kell. És amiknek épp ezért, senki sem felelhet meg – nem is teljesen alaptalanul –, hiszen az elvárások szándékosan kissé túl vannak kvalifikálva. Semmint holmi érdemtelenek csak úgy elnyerjék a kegyet. Természetesen ennek dacára is lesz – a lista ismerete nélkül is – a házasságra jelentkező, ebben nincs hiba, a feltételeknek azonban úgy tűnik, lehetetlen megfelelni. Mr. Malcolmnak a jelek szerint ugyanis senki sem elég jó. Miközben a jelöltek nem is gondolják, hogy egyetlen szempillarebegtetés is mennyire vízválasztó.

Egészen addig a napig, míg a férfi vissza nem utasít valakit, akit talán nem kellett volna. Bosszúból a hölgy ugyanis ezután eldönti, hogy revansot vesz, és lejáratja Malcolmot, ha addig éljen is. Mi sem lesz ehhez kézenfekvőbb fegyver, mint egy okos, tüneményes barátnő, aki látogatóba érkezik; ám amire a bosszútól fűtött házigazda nem számít, hogy ez a „bizonyos barátnő” – annak ellenére, hogy beavatják és felkészítik a Malcolm lejáratási hadműveletre –, a döntő pillanatban nem akar majd ártani Malcolmnak (hisz az ártatlanja belészeretett időközben), ami által a nagy terv dugába dőlhet, mielőtt komolyan beválhatna.

A rafinált házigazda ahhoz, hogy terve sikerüljön, kénytelen-kelletlen lesz más eszközökhöz folyamodni, azaz felülmúlni önmagát is, átgázolva mindenen és mindenkin, csakhogy végül csak azért is elérje célját. Ekkor kerül előtérbe Mr. Malcolm, és az, amit valójában akar. A férfit szerencsére nem ejtették a fejére, így miután tudomására jut, hogy csupán megalázni akarták, elhatározza, hogy esze ágában se lesz hinni többet ezeknek a nőknek. Csakhogy amilyen tréfás tud lenni a szív, végül épp ez a nagy hátraarc lesz az, ami felnyitja a szemét a valóságra. Hogyha nem vigyáz, olyasmit is elveszít, amire idő közben szert tett, és amiből nincs még egy; vagyis jobb, ha kétszer is meggondolja, mi mennyit ér meg.

Hát aztán tudjátok, ahogy az lenni szokott, az ilyen cselszövevényes, álármánykodós filmekben, úgyse úgy lesz, ahogy azt Móricka elképzelte. Mert a szerelem vizet fakaszt még a legkeményebb kőből faragott szívekből is.

Ajánlom a filmet mindazoknak, akik romantika kedvelők, szeretik a kosztümös filmeket lordokkal, vikomtokkal, hercegekkel, bosszúálló hölgyekkel, és persze az olyan tudva levő szerelmekkel, amiknek meg kell köttetni ahhoz, hogy a néző/olvasó boldog legyen.

dráma | romantikus | vígjáték

Mr. Malcolm Anglia egyik legkapósabb agglegénye. Amikor a férfi visszautasítja Juliát, mert a nő egyszerűen nem felel meg az elvárásainak, Julia bosszút forral.

0