2024.06.03 22:44 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy csóró, de becsületes ügyvéd!

Tényleg nagy kedvencem volt a csóró ügyvéd, aki mindig pénzügyi zavarban volt, általában ingyen, vagy nagyon kevés pénzért vállalta el a lehetetlennek tűnő ügyeket (általában emberölés), és mindig nyert!

Anthony „Tony” J. Petrocelli (Barry Newman) a kőkemény öklű ügyvéd, gyönyörű felesége, a talpraesett Maggie (Susan Howard) és Tony segítője, aki minden egyes apró-cseprő, vagy éppen nagyobb nyomozást, részfeladatot megold, a jó cimbora, Pete (Albert Salmi), így áll össze a megbonthatatlan trió a 44 epizód mindegyikében!

Egy csóró, de becsületes ügyvéd!

A kitalált San Remóban élnek és dolgoznak, plusz ráadásként a sorozat egészét végigkövető, nagyon humoros háttérmotívuma a sorozatnak, hogy Petrocelli és felesége, Maggie a városka szélén álló, nagyon magányos lakókocsiban élnek, és szinte minden szabadidejükben a soha el nem készülő téglaházuk építésén tevékenykednek!

A másik hatalmas poén, hogy ügyvédünk nemigen szeret a parkolásért fizetni, így ha valahová megérkezik, kissé lepukkant és rozoga Chevrolet C-20 Customjével (nagy nehezen kinyomoztam, milyen jószág), egyből letakarja az órát egy papírzacskóval, mintha nem működne...

Vagy a kocsiját bűnjelként aposztrofálja, persze általában a bíróság épülete előtt...

Természetesen minden rész happy end befejezéssel és egy hatalmas flashbackkel záródik, ahol Petrocelli elmeséli a bírónak, hogy hogyan történt a gyilkosság, és utána természetesen győz a furfangos ügyvéd!

Egy könnyen emészthető sorozat pörgős sztorival, rossz fiúkkal, vagy éppen minden hájjal megkent gyilkosokkal, de Petrocelli így vagy úgy, de mindenkit legyőz, vagy elfogat a zsarukkal.

És hatalmas sztárok is szerepelnek az egyes epizódokban, úgymint Mark Hamill, John Saxon, Louis Gossett Jr., David Huddleston, Harrison Ford, Lucille Benson és többek között William Shatner is...

Én magam imádom, és sokszor előveszem, hogyha ki szeretnék kapcsolódni...

Az IMDb-n 1100 vélemény után 7,2/10-es, a TMDB-n pedig 20 szavazatot követően 68%!

Nálam ez kötelező darab, hatalmas kedvenc, így öt csillag és 91%!

Tejbegríz birsalma lekvárral ízesítve! Fantasztikusan finom!

67 Petrocelli  (1974)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Az ügyvéd Tony Petrocelli mindig megsejti, melyik ügyet kell elvállalnia, s az igazság oldalán harcolva, Pete Ritter magánnyomozó segítségével igyekszik védence érdekeit... több»

1