2024.06.12 12:52 kabel Olvasottság: <100x
0

Igénytelenség és méz

Szereted az olyan filmeket, ahol folyamatosan olyan sötét van, vagy annyit rázzák a kamerát, hogy fogalmad sincs, mi történik? És az olyat, ahol meg sem próbálnak egy koherens történetet összelapátolni, csak egymástól független jelenetek sokaságát kapjuk, néhol egy-két, gyengén koreografált vérengzős jelenettel? Olyat, ahol erőfeszítést kell tenned, hogy nyitva tartsd a szemed, annyira unalmas minden?

Az akciójelenetek gyengék, az CGI-effektek amatőrök, a főszereplők totál érdektelenek, és az egész filmből érződik, hogy egy nap alatt találták ki, és meg sem próbáltak kreatív elemeket belecsempészni. Talán maszkok az egyetlen oké dolgok ebben a katyvaszban. Nyilván nem vártam Scorsese-filmet, de a film annyira olcsónak és ötlettelennek hatott, hogy nem tudom jó szívvel ajánlani.

Igénytelenség és méz

Ez a „gyerekkori mesék visszatérnek mint horrorisztikus szörnyek” egy elég elcsépelt zsáner, már az első filmre is alig volt ötlet, és mostanra totál elfogyott minden érdekesség. A címszereplő szörny és haverjai random rohangálnak fel-alá, és ölnek meg embereket, miközben minden, csak nem félelmetes a mozgásuk. Pontosan az történt, ami gondolsz, ráraktak egy maszkot egy fószerre, aki alig látott ki belőle, és emiatt úgy járt fel-alá, mint én egy jól megnyomott szombat este után.

A baj az, hogy a film totál unalmas, és még a korábban említett vérengzős jelenetek is sokszor el vannak takarva, mintha egy 12 karikás filmet néznénk, ahol a rendező nem mert erőszakot mutatni. Megszámlálhatatlan sok jelenetben csak egy árnyékot látunk, vagy egy ajtó mögött sikoltásokat hallunk, vagy csak sziluettként jelennek meg a szörnyeink. Egy ponton a Micimackó csipet csapat betör egy szórakozóhelyre, és azt gondoltam. végre megszalad a vércsap, de a jelenetek nagy részében nem látunk semmit. Akkor meg minek ilyen filmet csinálni? A film általános horrorfilmes dolgokat sem tud követni. Az ijesztéseket fel kell építeni, hogy hatásos legyen, az szétmarcangolt karaktereket utálhatóvá kell először tenni, hogy haláluk katartikusnak hasson, a hősök legyőzése nem következhet be úgy, hogy az szinte bármikor megtörténhetett volna. Tényleg alap dolgok, amiket bármilyen jobb horrorfilmből ki lehetett volna nézni.

Az egész gyenge és igénytelen volt, pedig elég alacsonyra tettem a lécet.

horror | thriller

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

0