2024.06.18 23:19 Majorkas Olvasottság: 320x
4

Izirájder

Fél óráig nem nagyon nyűgözött le semmi a motorok hangján kívül, amely többször kitűnik a film alatt, persze csak akkor, amikor nem szól valamilyen zene. Közben üres monológokat és egy női karaktert hallunk narrálni – keep calm – majdnem az egész film ideje alatt halljuk őt, aki nem más, mint Kathy (Jodie Comer), a szinkronjáról inkább nem is beszélnék, lehet, az ő hangja váltotta ki belőlem az ellenérzéseket. Egyébként egy roppant egyszerű, a motoros bandával közel azonos társadalmi státuszú karaktert alakít. Arra már nem is emlékszem, hogyan téved közéjük, de egy gyors romantikus szállal indítunk, majd lassan a sűrűjében találjuk magunkat.

Sokat látjuk a fotóriportert (Mike Faist) a cselekmény ideje alatt, aki egyébként Danny Lyont alakítja, az ő fotókönyve inspirálta a filmet. Hiányoltam a fotós képeinek megjelenését fekete-fehérben a fényképezőgép kattanásakor, de a stáblista közben kárpótolnak majd bennünket eredeti fotókkal (színesben is), érdekesek voltak. Meglepett, hogy Jodie Comer rendkívül hasonlított az igazi Kathyre.

Izirájder

Fél óra játékidő után kezdett érdekessé válni a történet, meg úgy minden, később a monológok is. Ekkor már nem nézegettem gyakran az órámat. Tom Hardy nagyot alakított ebben a filmben is, a karaktere majdnem olyan volt, mint a Legendában, ami tetszett. Austin Butler és Michael Shannon jól játszotta a degenerált bűnözőt, de valamiért egyik karakter sem fogott meg igazán. Talán a nyitójelenet miatt, de végül megértjük Bennyt (Austin Butler), és később talán szimpatizálunk is vele, miután kibontakozik a cselekményben az a jelenet, és szembesülni fogunk azzal az összetartással a motoros bandatagok között. Az a jelenet volt a legjobb, kár, hogy azt nem részletezték ki jobban. A beharangozott szervezett bűnözést és a romantikát nem kell keresni, az háttérbe szorul, de a harc Benny „kegyeiért” Johnny (Tom Hardy) és Kathy között érdekes volt. Tulajdonképpen erről szól a film 3/4-e, a többi az erőszakról, züllésről na meg motorozásról. Végül kit választ Benny, az legyen meglepetés, csak a befejezésért volt nagyon kár, az nem tetszett, sőt. Ellenben tetszett a hangulatvilág, a járművek, a kosztümök, a zene és a színészi játék. Minden részletre odafigyeltek, egy nagyon korhű, érdekesen felépített drámával találkozunk, amely akár népszerű is lehet és okkal, de nálam a maximum 10/6,5 marad.

80 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

4