8(!) új film, sorozat és évad került fel ma streamingre (Netflix, HBO Max, Prime Video, Telekom - április 11.)

Lassan minden nap elmondhatjuk, hogy érkezik valami friss, valami új, valami izgalmas a streamingre. Nincs ez másként A magyar költészet napján sem, amikor olyan műsorok érkeznek meg, mint a kritikusok által dicsért Fallout vagy egy régebbi, de szintén a kritikusok által nagyon kedvelt Anne Hathaway film, a Rachel esküvője.

Ma 8 filmet és sorozatot ajánlunk nektek, melyek mindegyike lejátszható adott műsor mafab adatlapján a műsort adó streaming ikonra kattintva ("Hol nézheted" fül alatt keresd az ikont!) , amennyiben van élő előfizetésed adott szolgáltathoz!

Lássuk, milyen sorozatok térnek vissza és milyen kritikai sikernek örvendő filmek érkeznek még meg a különböző adók könyvtáraiba!

#8

67 Fallout  (2024)

(12) (2)

akció | dráma | kaland

Amazon Prime Video

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»

A jelenleg a Bethesda Game Studios égisze alá tartozó bestseller játékfranchise alapján készült sorozat egy posztapokaliptikus dráma, amely az 1950-es évek ihlette jövőben játszódik. Ez valószínűleg oximoronként hangzik azoknak, akik nem ismerik az RPG-játékokat, de alapvetően azt jelenti, hogy lézerpuskával lövöldözhetsz az ellenségre, miközben klasszikus jazz-zenét hallgathatsz. A sorozat középpontjában Lucy (Ella Purnell), aki egy földalatti páncélteremben nevelkedett, védett túlélő, Maximus (Aaron Moten), az Acél Testvériség félkatonai csoport újonca és Cooper Howard (Walton Goggins), egy mutálódott fegyverforgató, aki túlélte az első nukleáris robbanást állnak.
#7

60 A szabadság hangja  (2023)

(13) (4)

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Telekom TVGO

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem... több»

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után. Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását. Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.
#6

31 Szarvasbébi  (2024)

(3)

dráma | életrajzi

Netflix

A történet Richard Gadd író és előadóművész eltorzult kapcsolatát követi nyomon női zaklatójával, és annak hatását, ahogyan végül kénytelen szembenézni egy mélyen... több»

Ez a sorozat bemutatja, hogy egyetlen kedves cselekedet hogyan vezet egy több száz órányi hangüzenettel és több mint 40 000 e-maillel kikövezett, kanyargós útra. A sötét és drámai - mégis vicces - sorozat igaz történeten alapul, amelyet Richard Gadd írt és főszereplője, aki díjnyertes egyszemélyes színdarabját adaptálta hét epizódos limitált sorozatba. A sorozat, akárcsak a többszörös fenomén alkotója, több műfajban is megállja a helyét, a súlyos érzelmek és a humor lenyűgöző keveredése, amely Gadd szerint nemcsak művészi döntés, hanem a valósághoz is hű. "Szerintem az élet egy vígjáték-dráma" - mondja Gadd - "A legsötétebb helyeken, ahol jártam, valahogyan kacagást találtam. És a legviccesebb helyek némelyike, ahol jártam, beleértve a komédiaklubok színfalak mögötti részeit más komikusokkal, a legnyomasztóbb helyek is lehetnek."
#5

80 Rachel esküvője  (2008)

(2) (1)

dráma | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Kym 10 hosszú éven keresztül volt rehabon, de most végre távozhatott a normálisak közé. Hazatér családjához, akik épp testvére, Rachel esküvõje végett jöttek össze. A... több»

A 2008-as amerikai dráma Jonathan Demme rendezésében, Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Bill Irwin és Debra Winger főszereplésével. A film premierje 2008. szeptember 3-án volt a 65. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, Hathaway pedig a filmben nyújtott alakításáért Oscar-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában. A filmet a kritikusok elismeréssel fogadták, és számos "2008 legjobb filmje" listán szerepelt. A Rotten Tomatoes-on 201 kritika alapján 84 százalékos tetszést aratott, 7,50/10-es átlagértékeléssel. A weboldal kritikai konszenzusa szerint: "A Rachel esküvője egy magával ragadó történet a családi szorongásról, amelyet Anne Hathaway erőteljes alakítása és Jonathan Demme rendező visszatérése a formájához kiemelkedővé tesz."
#4

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Az Éden-tóban talált csontvázról kiderül, ki is volt valójában. Vőlegénye rosszallása ellenére Hannah nyomoz a gyilkosság ügyében, és anyja segítségét kéri, hogy... több»

Az Éden-tóban talált csontvázról kiderül, hogy ő volt az egyik szeretett lakos...innen indul minden. Vőlegénye rosszallása ellenére Hannah nyomozást folytat a gyilkosság ügyében, és anyja segítségét kéri, hogy kiderítse az igazságot, és bíróság elé állítsa a gyilkost...Az új helyzet Hannah és Mike kapcsolatát is új szintre helyezi. Ezzel párhuzamosan közösségi erőfeszítés folyik a Steiner, egy történelmi épület megmentésére az átépítéstől, ezt az erőfeszítést Norman új barátnője, Diana Graves ügyvédnő vezeti.
#3

dráma

Netflix

Carina összehívja a családját a hagyományos svéd nyárközép-ünnepre, de a vidám alkalom félresiklik, amikor régóta őrzött titkok kezdenek napvilágra kerülni. több»

A Szentivánéji éjszaka (Midtsommernatt ) egy jászsági mulatság hátterében játszódó meleg, érzelmes és vicces történet, amely olyan témákat dolgoz fel, amelyekkel mindenki azonosulni tud. Ez egy történet a kapcsolatokról, házasságról, szerelemről és árulásról, valamint a reményről, álmokról, féltékenységről, megbocsátásról és titkos párhuzamos életekről. A parti során Carina és Johannes, akik 30 év házasság után úgy döntenek, hogy elmondanak családjuknak és barátaiknak egy nagy titkot, amelynek beláthatatlan következményei lesznek...
#2

dráma | romantikus

Netflix

Amikor Amerie már azt hitte, hogy végre nyugodtan kezdheti az új tanévet, újabb gondok és aggasztó zaklatások sorozata kezdi megzavarni az életét. több»

Minden hősünk visszatért a második félévre a "kerület legalacsonyabban rangsorolt iskolájába". De a friss dögös csajok, egy új sporttanár és egy rejtélyes támadó minden reményt felborítanak egy békés félévre, miközben az iskolakapitányi posztért folyó versenyben piszkos taktikák torkollnak piszkos ügyekbe a Hartley Gimnáziumban... A gimiben minden eddiginél nagyobb a káosz.
#1

dráma

Netflix

Ahogy egy ismerős arc a kamerák elé lép, régi szövetségek megszakadnak, és új kapcsolatok alakulnak ki, megváltoztatva a hírek arculatát. több»

Ahogy egy ismerős arc a kamera elé lép, régi szövetségek megszakadnak, új kapcsolatok alakulnak ki, és a hírműsorok kártyái újrakeverednek. Érkezik a 3. évad! De miről is szól a sorozat? A sztori: Miközben az X generáció igyekszik lépést tartani az új világgal, a közösségi médiához és az üzleti élet új módozataihoz való alkalmazkodással, még mindig nincs tisztában a nagyobb összefüggésekkel. Az X és az Y-Z generációk közötti szakadék és különbségek tagadhatatlanul erősek. Ennek tükrében követjük végig Asli történetét. A sorozat azt a kérdést járja körül, hogy Asli képes-e nyerni vagy veszíteni az új világ módszereivel, hogy feljusson a csúcsra munkájában.