Zsákos Bilbó liverpooli zsarunak áll?! A BBC új sorozatában igen, ugyanis a A rendfenntartó főszerepét nem más alakítja – számos kritikus szerint fantasztikusan –, mint Martin Freeman, aki ugyebár néhány évvel ezelőtt Gandalf és a törpök társaságában útnak indult Bilbóként a Magányos hegy felé. Az sem volt egy sétagalopp, de a mostani kihívás sem egyszerűbb.

A The Responder Tony Schumacher egykori liverpooli rendőr saját életéből ihletet merítő forgatókönyvén alapul. A sztori főszereplője egy egykori nyomozó, Chris Carson, akit valamilyen oknál fogva lefokoznak egyszerű közrendőrré. Hogy az egyébként is lassan romokban heverő élete még annyira se legyen nyugodt, csak éjszakai szolgálatot kap, ráadásul egy újonc rendőrnőt is kap maga mellé.

Természetesen a sztori egyik alappillére a kettejük közt lévő kontraszt lesz. Míg Carson sokat megélt és látott veterán, aki pontosan tudja, hol és hogyan kell és lehet kihasználni a kiskapukat, addig Rachel, az újonc még naiv és idealista, aki követi a szabályokat. Ebből persze megannyi konfliktusuk akad. A sztori másik pillére pedig a liverpooli alvilág egyik drogdílerének ellopott áruja utáni hajsza. A harmadik pedig a Carson pályafutását végleg tönkretenni akaró másik rendőrtiszt.

A The Responder egy minisorozat, amely öt részre bontva meséli el Chris Carson nem túl vidám, de annál izgalmasabb történetét. Martin Freeman mellett a fontosabb szerepekben Adelayo Adedayo és Ian Hart látható.