A londoni Raindance Filmfesztiválon versenyez a Cicaverzum

Az Oscar- és BAFTA-kvalifikáló londoni Raindance Filmfesztiválon személyesen mutatja be abszurd romantikus vígjátékát Szeleczki Rozália rendező. A Cicaverzum főszereplője, Törőcsik Franciska alakításáért nemrég elnyerte a legjobb színésznőnek járó Magyar Mozgókép Díjat. A Cicaverzum már megtekinthető a FILMIO-n.

A nyüzsgő londoni West End filmes negyedében június 19-28. között megrendezett Raindance Filmfesztivál az egyik legfontosabb esemény a fiatal filmesek számára, amelyen bemutatkozhatnak a közönségnek és a szakmának egyaránt. A fesztivál zsűrijében az elmúlt években olyan sztárok ültek, mint a Trónok harcából ismert Liam Cunningham, a Homeland – A belső ellenség főszerepét alakító Damian Lewis, illetve a spanyol–német származású, világhírű színész, Daniel Brühl.

Az évről évre több száz szakmabelit a brit fővárosba vonzó rangos szemlén a Cicaverzum három díjért, a legjobb első mozifilm, a legjobb elsőfilmes rendező és a legjobb főszereplő címért is versenyez. A trófeákról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Diego Luna mexikói színész is, a Dirty Dancing 2. és az Andor című nagysikerű Disney kalandsorozat főszereplője. 

Szeleczki Rozália Cicaverzum-a először mutatkozik be Nagy-Britanniában, a premier a kultikus Prince Charles Cinemában lesz Londonban, ahol a film operatőre, az idén a legjobb operatőrnek járó Filmkritikusok Díjával kitüntetett M. Deák Kristóf is személyesen jelen lesz.

A Cicaverzum egy fiatal lány és egy beszélő fekete macska különös románcának története. A szerelemben csalódott lány a manipulatív kandúr hatása alá kerül és majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. 

Szeleczki Rozália Kemény Zsófi költő-író-slammerrel közösen írta a Cicaverzum forgatókönyvét, operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám, casting direktora Ascher Irma, producere Iványi Petra volt.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült, gyártója a Lupa Pictures, koproducere az RTL Magyarország, valamint Bartók Anna, Magyar Péter, Szabó Milán és Mártonffy Zoltán.

A Raindance Filmfesztivál versenyébe Vermes Dorka Árni című alkotása is meghívást kapott, amely szintén a legjobb elsőfilm, a legjobb elsőfilmes rendező és a legjobb főszereplő címért versenyez. 

66 Cicaverzum  (2023)

dráma | romantikus | vígjáték

Fáni, a fiatal nő nehezen találja párját. A lány teljesen lemondott arról, hogy valaha is szerelmes lehet még, egy nap viszont egy fekete macska kezd el neki udvarolni. Fáni sikeres... több»