Oké, egy történelmi filmet viszonylag nehéz úgy leforgatni, hogy az ne legyen spoileres. Hiszen jó esetben a nézők már tanulmányaikból tudhatják, hogy mi fog történni. A Titanic esetében sem volt kétsége senkinek afelől, hogy a filmben szereplő luxushajó a vesztébe tart, ami nagyjából a film utolsó harmadában be is következik. De mégis, elmondhatjuk, hogy a Titanic már rögtön az első tíz percében elsütötte a film legnagyobb spoilerezését.

A Titanic természetesen nem másról szól, mint a legendás óceánjáró hajó első és egyben utolsó útjáról New York felé. Mint ismert, 1912 áprilisának azon a végzetes éjszakáján a hajó jéghegynek ütközött és dacára minden korábbi híresztelésnek, miszerint gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen, megdöbbentően rövid idő alatt a jeges óceán fenekén találta magát.

Az erről készült 1997-es mozifilm nem is feltétlenül ebben spoilerezett rögtön kezdésnek, hiszen ezt eleve mindenki tudta. De James Cameron a legendás tragédia történetét nagyon ügyesen egy hasonlóan tragikus szerelmi történetbe ültette bele, és erről bizony már lehetett mit előre elkotyogni. És a film a legfontosabbat már tíz perc után a szemfüles nézők orrára kötötte.

A szerelmi történet az arisztokrata Rose és a csavargó Jack találkozásáról szól. Előbbi egy számára nem túl vonzó házasság rémképe miatt épp a vízbe akarja vetni magát, mikor utóbbi felbukkan és lebeszéli az ugrásról. Ettől kezdve alig pár nap alatt szerelemre lobbannak, ám a néző pontosan tudja, hogy mi vár rájuk.

A film szinte teljes egészében az 1997-ben már igencsak megöregedett Rose visszaemlékezése. Ő meséli el a hajó roncsait kutató tudósoknak, hogy mi is történt vele abban a néhány napban. És ez az a pont, ahol a szemfüles nézők már előre megtudják, hogy bizony szegény Jack fogja húzni a rövidebbet. Mert kettejük tragikus szerelmének csak egy túlélője van, ő maga. Akkor tehát már ekkor megtudhattuk, hogy Jack nem fogja túlélni a katasztrófát.

Lapozd át a galériánkat is néhány ritkán látott kulisszák mögötti fotóért a film forgatásáról.

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»