Már csak hónapok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Joe és Anthony Russo filmje, mely egy több mint tíz éves korszakot zár majd le a Marvel moziverzumában. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban az év talán legtöbbek által várt filmje (Bosszúállók: Végjáték), melynek premierjét itthon is komoly várakozások előzik meg. A produkciót Jack Kirby és Jim Starlin forgatókönyve alapján Joe Russo és Anthony Russo rendezte (Amerika Kapitány: A tél katonája, Bosszúállók: Végtelen háború), míg a főbb szerepeket Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Chris Evans és Jeremy Renner alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Bosszúállók 4 első trailere több rekordot is megdöntött a YouTube-on. Soha korábban nem kapott még egy videó 1 milliónál is több lájkot mindössze 4 óra leforgása alatt.
  • Evangeline Lilly és Paul Rudd egyszerre forgatták a Bosszúállók: Végjátékot és A Hangya és a Darázst.
  • A Disney első embere, Kevin Fiege egy interjúban elmondta, hogy a Végjátékot a 1987-es Star Trek: Új nemzedék inspirálta.
  • A Marvel moziverzumában való feltűnése óta Chris Evans kilenc filmben alakította Amerika kapitányt. 2018 októberében a színész Twitteren fejezet ki a háláját, amiért több mint egy évtizeden keresztül a franchise részese lehetett. A bejegyzést sokan úgy könyvelték el, mint Evans búcsúját a Marvel-filmektől és Amerika kapitány szerepétől.
  • A Marvel moziverzumának (MCU) 22. egészestés filmje.
  • A Bosszúállók: Végjáték forgatása 2017. augusztus 10-én kezdődött meg Mary Lou munkacím alatt a Pinewood Atlanta Stúdióban, Georgia államban.
  • A film első előzetesét 2018. december 7-én hozták nyilvánosságra. A trailert 24 óra leforgása alatt 289 millióan nézték meg, amivel még a Bosszúállók: Végtelen háború 230 milliós rekordját is megdöntötte. A kedvcsináló a Twitteren is rekordot dönött, ahol 24 óra alatt 549 ezer alkalommal említették a portál felhasználói a bejegyzéseikben.
  • A film premierjét eredetileg 2019. május 3-ra tűzte ki a stúdió, azonban a Disney végül április 26-ra módosított a bemutató dátumát.
  • A legnagyobb amerikai jegyértékesítő portál felmérése szerint a Bosszúállók: Végjáték 2019. legjobban várt filmje.
  • A rendezőpáros, Joe és Anthony Russo a szerződéssel felért eddigi pályafutásuk csúcsára. A páros televíziós vígjátékok rendezésével kezdte; a kétezres éve közepén az Az ítélet: család számos részét ők készítették. A Happy Endings - Fuss el véle!, Up All Night és a Balfékek című szériák epizódjai után megkapták az Amerika Kapitány: A tél katonája rendezői pozícióját, mellyel hatalmas sikert arattak.

Hazai premierdátum: 2019.04.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: