"Szóval... azt mondod, hogy volt rá esély?"

Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmrendezők kedden elárulták, hogy Jim Carrey egy horrorfilmet akart készíteni, amelyet a Dumb és Dumber - Dilibogyók című 1994-es vígjáték ihletett. Carrey állítólag megkereste a duót, miután látta a Parajelenségek című filmet, és felvetette az ötletét - mondta Kwan a Hollywood Reporter című lapnak.

"Nagyon korán, a karrierünk elején Jim Carrey megkeresett minket" - emlékezett vissza Kwan - "Épp akkor látta a Parajelenségeket, és azt mondta: 'Srácok, ez egy found footage horror - láttátok már?". Mi meg csak annyit mondtunk: 'Aha, hallottunk róla. Hova akarsz kilyukadni?' Erre ő: 'Még nem láttam senkit, aki ilyet csinált volna - de vígjátékkal. És van ez a nagyszerű ötletem."

Carey elmondta, hogy a film egy részét a coloradói Stanley Hotelben forgatták - ahol Stanley Kubrick a Ragyogás című remekművét forgatta.

"Alapvetően a 'Dumb és Dumber' forgatása híresen kísértetjárta díszlet volt" - magyarázta - "Egész idő alatt, amíg forgattunk, dolgok törtek össze, emberek sérültek meg, ajtók lengtek, és kísértetiesnek éreztük az egész környezetet."

"Le fogjuk forgatni a Dumb és Dumber kettyót, és azt akarom, hogy egy found-footage horror-vígjátékot csináljatok. Amíg mi forgatunk, ti srácok egy egészestés, kulisszák mögötti videót fogtok készíteni, ami lassan horrorfilmmé válik. Erre mi: 'Oké, benne vagyunk. Ez elképesztő. Írtunk egy egész vázlatot, és nagyon izgatottak voltunk" - folytatta Kwan.

Kwan elmondta, hogy ő, Carrey és Scheinert mindannyian felvetették az ötletüket a film producereinek.

"Aztán leültünk a producerekkel, elmondtuk az ötletet, és ők azt mondták: 'Ezt nem fogjuk megcsinálni. Sajnálom, Jim nagyon izgatott lett, de kizárt, hogy a stúdió megengedje, hogy megcsináljuk ezt a filmet."

Kwan szerint Carrey rendkívül csalódott volt a hír hallatán, a producer ítéletére egy egyszerű "oké"-val reagált csak.

kaland | road movie | vígjáték

Dumb és Dumber az elmúlt húsz évben semmit sem változott. Mióta álmai nője elutasította, Dumb katatón állapotban éli mindennapjait egy szanatóriumban, Dumbernek pedig mihamarabb... több»