Elhunyt a legendás színésznő, Sean Penn édesanyja

Életének 95. évében elhunyt a legendás színésznő, Eileen Ryan. A hivatalos közlemény szerint malibui otthonában érte a halál, de ennek pontos okát nem közölték. A színésznő a napokban töltötte volna be a 95. évét, amit sajnos már nem élhetett meg.

Eileen Ryan közel fél évszázados pályafutása során számtalan mozifilmben és televíziós sorozatban is szerepelt. Legismertebb filmjei közé tartoznak a Vásott szülők, az Indián vér, a Benny és Joon, a Magnólia vagy a Nevem Sam. Később szerepelt a Mérges pókok és A dög című horror-vígjátékokban is. Sorozatokban többnyire epizódszereplő volt. Feltűnt többek között a Bonanza, a The Twilight Zone, A farm, ahol élünk, a Helyszínelők és a Nyomtalanul sorozatokban is.

Eileen Ryan 1957-ben ismerkedett meg Leo Penn rendezővel, akivel azonnal egymásba szerettek. Hamarosan össze is házasodtak és szerelmük öröknek bizonyult. 41 évig voltak házasok, egészen Leo Penn 1998-as haláláig. Három fiuk született, a legidősebb Michael Penn zenész és zeneszerző 1958-ban. Őt követte 1960-ban Sean Penn, majd 1965-ben Chris Penn.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából