Kétségtelen, hogy William Friedkin 1973-ban megjelent kultikus filmje, Az ördögűző minden idők egyik legfélelmetesebb horrorfilmjének számít.

Erről nem csupán a rajongók körében uralkodik egyfajta konszenzus, hanem a kritikusok is úgy ítélték meg, hogy Linda Blair karaktere egyszerűen elképesztően könyörtelen ábrázolást kapott a történetben.

Közel fél évszázad után pedig folytatást kap a klasszikus, noha Friedkintől nem más, mint a 2018-as Halloween rendezője, David Gordon Green veszi át a stafétát, a produkció ráadásul a Blumhouse égisze alatt készül majd.

David Gordon Green egyébként meglehetősen színes szakmai múltat tudhat már most maga mögött, hiszen olyan produkciókat tett le korábban az asztalra, mint az Ananász expressz és a Texas hercege. Egy interjúban pedig azt is elárulta, hogy nagy valószínűséggel nem vonja majd be Friedkint a munkálatokba.

Az új Ördögűző premierjével kapcsolatban egyelőre azonban nincsenek bővebb információk, Gordon Greentől a Gyilkos Halloween mindenesetre 2021. októberében kerül majd a mozikba.