Ha van valami közös pont a két színész karrierjében, akkor talán az, hogy mindketten pályájuk mélypontjaként tekinthetnek a sötét lovag megformálására.

Clooney még az 1997-es Batman és Robinban formálta meg a karaktert. A film hatalmas bukást élt meg, Joel Schumacher rendezésében ugyanis a franchise akkori legújabb darabja messzemenően nem tudta hozni a korábbi Tim Burton rendezésű filmek hangulatát.

2016-ban pedig az év egyik legjobban várt filmjének számított a Batman Superman ellen, amelyben Ben Afflecket kérték fel Bruce Wayne szerepére, a film azonban szintén nem váltotta be a nézők reményeit.

A két színész korábban Az Argo-akción dolgozott közösen, a forgatások során pedig szóba került Affleck Batman szerepére való felkérése, amely kapcsán a Clooney azt tanácsolta fiatalabb kollégájának, hogy ne vállalja el a szerepet.

„Ez nem egyszerűen egy szerepre való felkérés. Ha valaki Batmant akarja eljátszani, akkor személyesen felel az egész filmért”, nyilatkozta Clooney az esettel kapcsolatban.

Ma már tudjuk, hogy Affleck elvállalta a szerepet, és bár a Batman Superman ellen csakugyan nem tudta hozni a rajongók elvárásait, sokan Afflecket tartják a karakter egyik legjobb megformálójának.