Gőzerővel zajlanak az Gyűrűk Ura-film, a The Hunt for Gollum fejlesztési folyamatai.

A projekt élére ráadásul nem más, mint Andy Serkis (cikkünk galériájában) került, aki korábban az eredeti Gyűrűk Ura-trilógiában is életre keltette a címszereplőt. Bár a The Hunt for Gollum szereposztása egyelőre ismeretlen, annyi mindenesetre már most felmerült a produkcióval kapcsolatban, hogy talán Gandalf és Aragorn karakterei is visszatérnek.

A színész-rendező a ACE Superhero Comic Con 2024-en azt mondta, hogy lehetnek olyan szereplők, akik visszatérnek a korábbi filmekből, de nem árulta el, kikre gondolt. 

Ian McKellen és Viggo Mortensen egyébként korábban már kifejezték, hogy szívesen visszatérnének a franchise-hoz, noha egyelőre egyiküket sem szerződtették hivatalosan a produkcióhoz.

“Gollam/Sméagol karaktere mindig is lenyűgözött, mert Gollam az emberi természet legrosszabb oldalát tükrözi, míg Sméagol oldala vitathatatlanul szimpatikus. Szerintem az olvasókhoz és a filmnézőkhöz egyaránt kapcsolódik, mert mindannyiunkban van egy kicsi mindkettőből” - nyilatkozta korábban Peter Jackson rendező.

A The Hunt for Gollum forgatókönyvét Fran Walsh és Philippa Boyens fejlesztik, akik Tolkien eredeti történetei alapján dolgozzák ki a cselekményt.

via JoBlo