Godzilla Minus One

Godzilla Minus One

ゴジラ-1.0

Godzilla megjelenik a második világháború utáni Japánban, amely mélyponton van, és az országot még nagyobb nyomás alá helyezi.

(hp)

Ország: Japán
Premier: 2023.11.03. | Netflix (2024.06.01.)

2024.10.06 Török389133

A látvány és a hangzás nagyon jó, de a film elég unalmas.

2024.06.04 Artemisia

a nap véleménye

Nemzeti traumák

Godzilla 1954-ben került először képernyőre a japán Toho Studiosnak szörnyfilmjében, ami gyakorlatilag megteremtette a kaiju műfajt. Godzilla azóta több mint 30 filmben szerepelt, és Hollywoodban is jelentős karriert futott be: a Warner és a Legendar... Teljes kritika

2024.05.06 Jocpappa

10/8

Az amerikai feldolgozások elfelejtették velem, hogy mi Godzilla valójában: egy ostoba, romboló hüllő, ami pusztít, és fájdalmat okoz az embereknek. Fura volt megint ebben a szerepben látni, ez nagyon tetszett! Megfigyelhető még az a nagyon érdekes jelenség is, hogy szemben az amerikai filmek magányos hőseivel, egyszemélyes hadseregeivel, az ázsiai filmek többsége az összefogásról szól. Arról, hogy közösen bármit el lehet érni. Meg is van az eredménye ennek a felfogásnak. Ebben a filmben is ez a legszebb. Technikailag nekem nem nyújtott akkora élményt, mint vártam, de ez az első szörnyfilm, ami nem totális marhaság, és ahol a jelenetek 80%-a nem csak alibi töltelék, hogy kitöltsék a játékidőt két látványcunami között. Ha Godzilla helyett pl. csak a háború utáni helyreállásról szól, akkor is érdekes, szép film lett volna. Szóval jó.

2024.09.26 JRD

4,5*

Üdítő film egy ellaposodott filmes világban, ahol egy film sikerét a látványban mérik, és nem a színészi játékban. Szerencsére a Gozdilla Minus One elkerülte a sablonos kliséket, és elkerülte a tehetségtelen színészekkel való történettolmácsolást is. Az író-rendező remek érzékkel alakította a történetet, és a lehető legjobban választotta meg a színészeket. Maga a film megszületése egyáltalán nem volt akadálymentes, hiszen a Covid-19 sok mindent felülírt. Kapcsolatokat, házasságokat, barátságokat, de filmeket is. A film forgatókönyve három éven át készült, csiszolódott. És valljuk be... rohadtul bejött. Ez a japán kaiju film fantasztikusan jó lett. A színészek kiválasztását szerencsére nem befolyásolták olyan alantas dolgok, mint az előző Godzilla-filmekben nyújtott alakítások... stb. A válogatás fő szempontja nem ez volt. Méghozzá az, hogy az adott színész és ezáltal a karakter is kapcsolatot hozzon létre a történet, a szereplők és a nézők között. Egyértelműen érdemes megnézni ezt a filmet. Ám nem kell, hogy higgy nekem... nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

Értékelés: 9/10
(2024. 05. 22.)
A széria non plus ultrája
A Godzilla Minus One egy szórakoztató, érzelmes és intelligens kaiju film, ami ráadásul elképesztően látványos is. Több