Heti mozipremierek: Jason Statham a Meg 2-ben és még 4 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz a héten (31. hét, 2023)

Francia-amerikai hét van a mozikban?! Nagyon úgy tűnik, mert ezen a héten olyan filmek debütálnak a hazai mozikban, amelyek vagy Hollywoodból, vagy a francia filmgyártás boszorkánykonyhájából kerültek ki. Persze ezzel a világon semmi gond nincs, sőt! A listán így öt olyan film szerepelhet, amelyek mindegyike megérdemli, hogy jegyet váltsunk rá. Mindegy, hogy egy őscápa visszatéréséről, egy animációs filmről, horrorról vagy tanár-diák vígjátékról van-e szó.

#5

családi | vígjáték

Telekom TVGO

Robert Putifarnak sosem volt könnyű dolga. Középiskolai tanárként egész pályafutása során csúfolták a diákok. Harminchét év után, még mindig az édesanyjával élve, a... több»

Putifár tanár úr több évtizednyi tanítás után nyugdíjba vonul. A jól megérdemelt pihenés helyett Putifárnak más tervei vannak: végre eljött az ő ideje, hogy bosszút álljon minden csínyért és megaláztatásért, amit az iskolában szenvedett el a gyerekek miatt. Putifár régóta várt erre a pillanatra, már kész tervekkel készült, hogy miképp vágjon vissza azoknak a gyerekeknek, akik megkeserítették az életét. Az immár felnőtté vált nebulók nem is sejtik, hogy mi vár rájuk. A Putifár tanár úr visszavág Jean-Claude Mourlevat Magyarországon is megjelent sikerregényének filmfeldolgozása. 
#4

akció | animáció | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Telekom TVGO

Marinette a sivárnak tűnő párizsi iskolai éveiben küzd a boldogulásért. Egyetlen reménysugara Adrien. Amióta csak az eszét tudja, a fiúba szerelmes. De a srác egyszerűen... több»

Marinette és Adrien nem mindennapi középiskolások. Ahhoz, hogy megmentsék Párizst, nincs más választásuk, magukra kell ölteniük a szuperhős gúnyát: Marinette Katicabogárrá, Adrien pedig Fekete Macskává válik. A film a nagysikerű sorozat előzményeként a hősök eredettörténetét meséli el.
#3

vígjáték

Tony (Franck Dubosc) egy egyedülálló férfi. Tökéletesen megelégszik azzal, hogy senkinek sem kell felelnie, hogy senkiről sem kell gondoskodnia, és hogy senki sem akar tőle semmit.... több»

Az ötvenes éveiben járó, zárkózott buszsofőr, Tony régóta egyedül él – szabadon, de magányosan. Már húsz éve, hogy elhagyta korábbi családját, feleségét és kislányát. Egy könnyebb szívroham után összeszedi magát annyira, hogy szembenézzen a múltjával. Felveszi a kapcsolatot régi ismerőseivel, és beszélgetéseik után elhatározza, hogy a lányát is felkeresi, de nem fedi fel előtte kilétét. Táncórára jelentkezik hozzá abba a tánciskolába, ahol a lány, Maria nagy sikerrel tanít – Tonytól örökölt különleges tehetségének köszönhetően.
#2

59 A félelem fészke  (2023)

(13) (1)

horror | thriller

A nyolcéves Petert (Woody Norman) titokzatos, állandó kopogás gyötri a hálószobája falán – egy kopogás, amelyet szülei szerint csak képzel. Ahogy Peter szorongása egyre nő,... több»

A nyolcéves Petert folyamatos rémületben tartja a rejtélyes, állandó kopogás, amit a falak mögül hall szobájában. Szülei váltig állítják, az egész csak a képzelete műve. Ahogy a fiú félelme nőttön nő, kezdi úgy vélni, apja és anyja valami szörnyű és veszélyes titkot őriz. Egyre inkább érzi, nem bízhat meg bennük – s egy gyermek számára mi lehet ijesztőbb annál, ha a családi fészek a félelem fészkévé válik?
#1

56 Meg 2. - Az árok  (2023)

(27) (10)

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Ha valakinek megvan a bátorsága ahhoz, hogy egy sérülékeny járművel az óceán legmélyebb részein navigáljon, feltérképezetlen területeket fedezzen fel, és ismeretlen fajokkal... több»

Aki elég bátor hozzá, hogy egy törékeny járműben az óceán legmélyebb részébe, sosem látott tájakra és ismeretlen lények közé ereszkedjen, az valószínűleg az emberektől sem ijed meg. Pedig ennek a kutatóhajónak a két legkeményebb búvára már nemcsak a víz mélyén, örök sötétben élő, rejtőzködő őscápákkal kénytelen szembenézni. Ugyanis mások is vannak odalenn: egy önző bányavállalat magának akarja az óceánfenék különleges kincseit, és legalább olyan kegyetlen, mint a mélység ragadozói. A kutatóhajó két tűz közé szorul a víz alatt: még nem biztos, hogy az óriáscápák vagy az emberi mohóság a gonoszabb ellenfelük. De az biztos, hogy ha életben akarnak maradni, akkor gyorsabbnak, ravaszabbnak, bátrabbnak kell lenniük mindenkinél, aki ellenük fordul – miközben több ezer méter mélyen vannak a víz alatt.