Íróként folytatja Quentin Tarantino

Quentin Tarantino egyike Hollywood legszínesebb egyéniségeinek, aki az elmúlt negyed évszázadban kilenc filmmel tette le a névjegyét. Az évek során sokmilliós rajongótábort gyűjtött maga köré egyedi stílusával és megoldásaival. A rendező most egy új területen mutathatja meg tehetségét: két könyvre szóló megállapodást kötött a HarperCollins kiadóval.

A megállapodás értelmében egy fikciós és egy dokumentarista köteten fog dolgozni, mindkettő természetesen a mozik világához kötődik. Hogy egészen pontosak legyünk, az első kötet, amely kikerül majd Quentin Tarantino kezei közül, a Volt egyszer egy Hollywood regényváltozata lesz.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a regény valamikor jövő nyáron landolhat a könyvesboltok polcain. Első körben puhafedeles kiadásban, de később, valamikor az ősz folyamán jöhet majd az exkluzívabb keményfedeles változat, valamint terveznek ebook és hangoskönyv kiadást is.

A rendező elmondása szerint a regény tovább viszi és kibővíti majd a filmben megismert Rick Dalton színész és Cliff Booth, az ő kaszkadőre történetét. Megismerhetjük majd mindkettejük előéletét és a film eseményei után történeteket is. Ehhez Quentin Tarantino felhasználja majd a film forgatókönyvének írását megelőző tetemes kutatómunkájának eredményeit is. Rengeteget foglalkozott a ’60-as évek Hollywoodjával, valamint a spagetti westernek világával, ahol Rick Dalton karrierje is kezdődött.

A második kötet viszont már egészen más témát boncolgat majd. A Cinema Speculation címet viselő könyv a ’70-es évek mozivilágába vezeti be az olvasókat. Ebben elbeszéléseket, kritikákat és „mi lett volna ha” eszmefuttatásokat lehet majd olvasni. A ’70-es évek filmjeiből készült regények voltak Quentin Tarantinokedvenc olvasmányai, ezért is választotta ezt a korszakot, amely az ő munkásságára is nagy hatással volt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a második könyv mikor kerülhet a boltokba, ahogy azt sem, hogy hozzánk mikor érkezhetnek meg a magyarra fordított kiadásaik. Igény biztos lesz rájuk.