Bruce Willis akár Marilyn Monroe mellett is szerepelhet a jövőben egy hollywoodi blockbusterben a mesterséges intelligencia segítségével.

Noha Bruce Willis az év elején visszavonult a színészettől, miután afáziát diagnosztizáltak nála, nemrégiben viszont hozzájárult, hogy a Deepcake nevű cég felhasználhassa a képmását és a hangját is filmes produkcióban.

A Tech To The Future című dokumentumfilm foglalkozott azzal, hogy a jövőben egy új üzletág alakulhat ki, amely a legmodernebb technológia segítségével elhunyt filmsztárokat szerepeltethet.

A dokumentumfilm rendezője, Sandro Monetti szerint a fejlesztés örökre megváltoztathatja Hollywoodot, mivel a Deepcake célja, hogy a legnagyobb globális tehetségkutató ügynökséggé váljon.

Amint az a Tech To The Future című dokumentumfilmből kiderült,  Bruce korábban egy orosz telefonreklámban "szerepelt", amelyben az arcát egy testdublőrhöz retusálták.

“A mai színészeknek most lehetőségük nyílik arra, hogy olyan klasszikus bálványokkal osztozzanak a vásznon, mint Cary Grant vagy Marilyn Monroe. Ha ez a technika csak egy kicsit korábban állt volna rendelkezésre, Elvist is láthattuk volna a saját életrajzi filmjében” - mondta Sandro Monetti.

Nem ez az első alkalom, hogy a mesterséges intelligencia technológia a közelmúltban címlapokra került, hiszen a napokban hivatalossá vált, hogy James Earl Jones aláírt egy szerződést, amely szerint a jövőben bármikor felhasználhatják a hangját Darth Vader karakteréhez. Erről itt írtunk bővebben.