Reviczky Gábor (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában), a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, "a nemzet művésze" címmel kitüntetett színművész kapta meg a Karinthy-gyűrűt.

1975 óta minden évben díjazzák a humor műfajának kiemelkedő előadói tevékenységet nyújtó művészeket, idén Reviczky Gábort érte a megtiszteltetés. 

Reviczky hosszú pályafutása során számos magyar és nemzetközi színpadi műben, filmekben és tévéjátékokban alkotott maradandót, emellett világsztárok hangját is kölcsönözte. 

Altorjai Anita, a díjat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója méltatta a színészt az elismerés átadásakor. Reviczky a Rádiókabaré meghatározó alakja, és a szórakoztatást színészi küldetésének tekinti, amit mind a közönség, mind a szakma nagyra értékel. 

Jó ideje köztudott, hogy Reviczky prosztatarákkal küzdött, és az állapota a közelmúltban rohamosan romlott, de mostra azt állítja, hogy jobban van és úgy érzi, legyőzte a betegséget.

A színészt a közelmúltban a Hadik című történelmi filmben láthattunk a mozikban, mely már a Netflixen is streamelhető.

55 Hadik  (2022)

kaland

Történelmi utazás a huszárok lebilincselő világába és Hadik András katonai bravúrját bemutató dicsőséges időkbe. A huszár virtus egyedülálló a magyar történelemben,... több»