A 2012 és az Armageddon már 11 éve szerepelnek a NASA top 10-es listáján, amely a fizika törvényeinek tiszteletben tartása szempontjából a legnevetségesebb filmeket tartalmazza. Erről a szomorú piedesztálról most letaszította őket egy 2022-ben megjelent játékfilm.

Az új könyvét népszerűsítő asztrofizikus, Neil deGrasse Tyson a The Jess Cagle Show podcast vendége volt, és a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy az Armageddon volt a legképtelenebb film. A tudós válasza a következő volt:

"Ezt gondoltam, mielőtt láttam a Moonfall című világjárványfilmet Halle Berry főszereplésével. A Hold közeledik a Föld felé, és megtudták, hogy üreges, és egy sziklákból álló holdi lény él benne, és az Apollo-missziók meglátogatták, hogy táplálják a holdi lényt, és... Azt gondoltam: "Oké, azt hittem, az Armageddon elpusztíthatatlan, de úgy tűnik, mégsem".

A Moonfall Roland Emmerich rendezésében készült, és azt meséli el, hogy egy titokzatos erő hogyan taszította le a Holdat a pályájáról a Föld felé. Két NASA asztronauta és egy összeesküvés-elmélet kutató szakember összefog, hogy megpróbálják megakadályozni a katasztrófát és felfedezni a műhold titkait!

Halle Berry, Patrick Wilson és John Bradley (Sam a Trónok harcaban) a főszereplők ebben a valószínűtlen történetben, amelyben a Hold idegen infrastruktúrát rejt.

A 2022 februárjában bemutatott filmet, amikor a COVID még nagyon is a figyelem középpontjában állt, a kritikusok elmarasztalták, a nagyközönség pedig elkerülte - akik akkoriban általában véve kerülték a moziba járást. Ennek következtében a film borzalmas bukás lett.

Michael Bay 1998. augusztus 5-én Franciaországban bemutatott Armageddonjának főszereplője Bruce Willis volt, mint Harry S. Stamper, egy olajfúró szakember, akit a NASA azért toborzott be, hogy elpusztítson egy Föld felé száguldó aszteroidát. Ez a forgatókönyv kevésbé valószínűtlen, de Tyson szerint percenként több fizikai hibát tartalmazott, mint bármelyik korábbi film.

Azt, hogy rosszabb-e a Moonfallnál, meghagyjuk az asztrofizikusnak, hogy megítélje. Ő az Egyesült Államok egyik vezető médiaszemélyisége a tudomány területén, és a New York-i Amerikai Természettudományi Múzeum Hayden Planetáriumának igazgatója. Ha valaki, hát ő igazán tudhatja.

82 Armageddon  (1998)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A... több»