Az A bérgyilkos, aki nem is volt című filmben Glen Powell több gyilkos alteregót is megtestesít. Powell a főszereplője és társszerzője a Richard Linklater által rendezett új noir vígjátéknak.

Linklater meghatározása szerint a film egyszerre noir, csavaros vígjáték és thriller. De a szíve mélyén valójában nagyon egyszerű: „Végső soron ez egy párkapcsolati film”. Az ál-bérgyilkos Gary Johnson (Powell) és a leendő ügyfél Madison (Adria Arjona) között azonnal szikrázik a levegő – egészen addig, amíg sorra ki nem derülnek dolgok, amik megbolygatják a románcot.

Egy hihetetlen, de igaz történet által inspirálva egy becsületes életet élő professzor felfedezi, hogy rejtett tehetséggel rendelkezik, mint ál-bérgyilkos. Egy ügyfélben találja meg a párját, aki elrabolja a szívét, és lángra lobbantja a megtévesztés, a gyönyör és a személyazonosságok összekeveredésének puskaporos hordóját. Gary hamis személyazonosságokat kezd felvenni, hogy bűnözőket ejtsen csapdába a helyi rendőrség számára, de a helyzet gyorsan megváltozik. 

Glenn Powell karaktere, az időközben elhunyt Gary Johnson egy valódi fickó volt, aki ál-bérgyilkosként dolgozott a rendőrségnek, de Linklater filmje tisztázza, hogy a nagyobb fordulatok teljesen kitaláltak. Adria Arjona Madison szerepét játssza, aki megpróbálja felbérelni Ront, majd romantikus kapcsolatba keveredik vele. Mellettük Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard és Evan Holtzman látható a filmben. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

akció | vígjáték

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.