A híres forgatókönyvíró Taylor Sheridan legújabb CIA drámája Special Ops: Lioness három ügynök történetét követi nyomon, akik egy terrorszervezetbe beépülve próbálják felbomlasztani azt. A sorozatban olyan sztárokat sorakoztat fel, mint Zoe Saldaña, Nicole Kidman és Morgan Freeman.

A történet egy Joe (Zoe Saldaña) nevű CIA tiszt vezetése alatt álló női alakulatra összpontosít, akik az ügynökség Lioness  nevű programjában vesznek részt. Ezek a különleges titkos ügynökök információgyűjtés és különleges megfigyelés céljából bűnszervezetekbe és terroristacsoportokba épülnek be. Joe kénytelen saját férje elől (Dave Annable) is titkolni a rábízott feladatokat. Emellett ő felel az újonc Cruz (Laysla De Oliveira) és a tengerészgyalogság volt tisztjének kiképzéséért.

A film forgalmazója, a Paramount azt állítja, hogy a sorozat egy valós CIA programon alapul, de a Lioness Engagement Team története kissé eltér a sorozatbeli adaptációtól. Az Amerikai Tengerészgyalogság hivatalos honlapja szerint a Lioness Program az amerikai katonák egyik afganisztáni és iraki módszere volt, amellyel a női lázadó csempészeket akarták kiszűrni. "Mivel a muzulmán hagyomány nem engedi, hogy egy férfi hozzáférjen egy nem hozzá tartozó nőhöz, a lázadók nőket kezdtek el használni tiltott áruk csempészésére" - magyarázza a honlapon Lance Cpl. Nicholas M. Dunn. "Ezen fenyegetés ellensúlyozására a Tengerészgyalogság kifejlesztette a Lioness Programot, amelyet 2004-ben, iraki nőkkel karöltve azért hoztak létre, hogy le tudják fedni ezeket a kulturálisan érzékeny motozásokat."

Ezzel ellentétben a sorozat egy olyan, kifejezetten nőkből álló elit alakulatot mutat be, amelynek tagjai titkos szervezetekbe épülve, belülről próbálják meg azokat felbomlasztni.

Ha érdekel a sorozat, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán, a “Hol nézheted” szekció alatti SkyShowtime gombra kattintva már nézheted is!