Oppenheimer, Barbie...: 5 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz a héten (mozipremierek, 29. hét)

Kifejezetten erős nyári hét elébe nézünk, amennyiben a moziműsorok premier-kategóriáját böngésszük. Ezen a héten ugyanis öt izgalmas új film is a mozikba kerül. Az alábbi listán az év egyik legnagyobb durranásának tartott történelmi-életrajzi dráma a legnagyobb cím, de a világ leghíresebb gyerekjátékának vadonatúj mozija is szerepel rajta. Ezeken kívül egy francia dráma, egy egész jó horror és egy művészetkedvelőket célzó film is helyet kapott rajta.

#5

dokumentum

Az amerikai impresszionista mozgalom a francia művészektől, például Renoir-tól és Monet-tól vett példát, de saját útját járta, amely negyven éven át (a kertmozgalom,... több»

Rendező: Phil Grabsky
Szereplők: Gillian Anderson
Az Exhibition on Screen sorozat 3. évadának sikerfilmje, A modern kert festői: Monet-tól Matisse-ig után most ismét egy olyan filmet láthat a közönség, amelynek témája a kert. A film a Florence Griswold Múzeum rendkívül népszerű kiállítása (Festői kertek: Amerikai impresszionizmus és kertfestészet) alapján készült.
#4

dráma

Cinego | Telekom TVGO

Yazidnak (Riadh Belaïche) gyermekkora óta egyetlen szenvedélye van: a sütés. A nevelőcsaládok és otthonok között felnövő fiatalember fékezhetetlen jellemre tett szert.... több»

Yazid egészen kicsi kora óta érdeklődik a sütés és a cukrászat iránt. Az otthonokban és nevelőszülők mellett felnőtt fiú számára hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.
#3

42 A mélyben  (2023)

(5) (4)

horror | thriller

Amikor Ben és felesége, Jules megörökölnek egy elhagyatott tengerparti birtokot, először megdöbbennek a hozzá tartozó lenyűgöző privát öböl és strand láttán. Ez a... több»

Bent és feleségét, Julest nagy meglepetés éri, amikor egy elhagyatott tengerparti birtokot örökölnek. A ház 40 éve érintetlenül áll, amelyhez egy lenyűgöző privát öböl és strand is tartozik. A hely szépsége és nyugalma mögött azonban sötét titok lapul. A család nem érti, miért tartották titokban ezt a birtokot oly sokáig. Miközben Jules a házban kutatva válaszokat keres, Ben elindul, hogy megjavítsa az eltemetett víztartályt, nem tudva, hogy ezzel egy régóta szunnyadó, a területét vadul védelmező lényt szabadít el.
#2

55 Barbie  (2023)

(58) (30)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | Netflix | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

Van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie és Ken meg a többi Barbie és Ken. De még legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.
#1

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.