A sógun további évadai (talán) már úton is vannak. Úgy tudni, idén nyáron kezdődik meg a fejlesztési folyamat, aminek során további két évadot írnak a sorozathoz. Azonban nem történt hivatalos bejelentés!

Amit tudni lehet, hogy a sorozat társalkotói, Justin Marks és Rachel Kondo továbbra is a korábbi kreatív csapat tagjai maradnak, ahogy Michaela Clavell, a James Clavell-hagyaték executive producere, valamint Hiroyuki Sanada, a sorozat sztárja és producere sem hagyják el a projektet.

A Variety értesülései szerint az FX, a Hulu és James Clavell (aki a sorozat alapjául szolgáló regény szerzője volt) jogörökösei azon dolgoznak, hogy a kritikusok által elismert szériát további évadokkal toldhassák meg - annak ellenére, hogy a sorozat a komplett könyvet feldolgozta, így további történeteket kell hozzáírni a befejezett regényhez. 

Pletyka vagy valóság?

Korábban már lehetett arról olvasni, hogy az FX az első évad sikere után a történelmi dráma második évadát is tervezi. Egyes források szerint az FX azt is fontolgatta, hogy az Emmy-díjra nem a limitált sorozat, hanem a drámasorozat kategóriában nevezi be A sógunt, ez viszont csak akkor lenne lehetséges, ha jönne egy újabb évad... 

Nem sokkal később megerősítették, hogy a sorozat sztárja és producere, Hiroyuki Sanada aláírta a szerződést, hogy visszatér egy második évadra.

A megállapodás azt jelentette, hogy Sanada akkor térne vissza, ha az FX képes lenne kidolgozni a sorozat további részének jogait, tekintettel arra, hogy a sorozat első évada a regény teljes terjedelmét lefedte. Maga Clavell a regényt valós japán történelmi eseményekre alapozta, ami azt jelenti, hogy a kreatív csapat a jövőbeli évadokat is ilyen eseményekre alapozhatja.

A shōgun 2018 óta készült az FX-nél, és a csatorna eddigi legdrágább sorozata. A 10 epizódból álló sorozat premier epizódjai az első hat napban 9 millió megtekintést értek el világszerte a Hulu, a Disney+ és a Star+ oldalakon!

90 A sógun  (2024)

dráma | kaland | történelmi

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»