78 Vasember 2  (2010)

Korábban több cikkben is beszámoltunk a Disney vezérigazgatójának könyvéről, melyben Bob Iger számos olyan történetről számolt be részletesen, melyekről eddig még csak nem is hallhattunk. 

Ha felmerül a kérdés, hogy melyik a Marvel moziverzumának leggyengébb filmje, a szuperhősök rajongói közül a legtöbben valószínűleg a Vasember 2-t mondanák. A véleményükön az Apple alapítója, Steve Jobs is osztozott, derült ki a Disney vezérigazgatójának könyvéből.

"Steve elvitte a fiát a  Vasember 2-re, másnap pedig jött is a telefonhívás: 'Reeddel megnéztük a Vasember 2-t tegnap, és rettenetes volt" - írta Iger, aki nem részletezte, hogy pontosan mit is kifogásolt a techguru a filmen. A vezérigazgató ugyan belátta, hogy nem ez a film a Marvel legerősebb produkciója, de a pocsék jelzőt azért még ő is túlzásnak érezte. Iger azt is elmondta, hogy Jobs halála miatt nem került sor a Disney és az Apple egyesülésére, sőt, azt is megosztotta az olvasókkal, hogy a stúdió már sokkal korábban meg akarta venni a Marvelt.

Vasember 2 (Jon Favreau) után a Marvel azonban valóságos szárnyalásba kezdett, a nézők és a kritikusok többségét is maguk mellé állították, mára pedig a stúdió egyik filmje, a Végjáték minden idők legsikeresebb produkciója. 

Via Indiewire