Tom Hardyt gyakran hasonlítják Marlon Brandóhoz, mivel hatalmas tehetséggel és kaméleonszerű képességgel rendelkezik, hogy különböző karaktereket formáljon meg.

Motorosok című új filmjében ez az összehasonlítás még egyértelműbbé válik egy jelenetben, amelyben Hardy karaktere, Johnny csodálattal nézi Brando híres motoros, A vad című filmjét. Az egyértelmű üzenet az, hogy Johnny, egy motorosbanda vezetője arra törekszik, hogy olyan csodált legyen, mint Brando karizmatikus karaktere.

A Fandangónak adott interjújában Hardy arról beszélt, hogy ez a közvetlen utalás egyszerre könnyítette és bonyolította meg a szerepét. Irányt adott, de egyben kihívást is jelentett, hogy elkerülje Brando erőltetett utánzását vagy paródiáját.

Jeff Nichols rendező hangsúlyozta ennek a jelenetnek a fontosságát a Johnny és Brando karaktere közötti párhuzam szemléltetésében, kiemelve Johnny kísérletét arra, hogy utánozza a képernyőn látott hőst. Johnny azonban valós személy marad, és Hardynak biztosítania kellett, hogy alakítása ne váljon puszta utánzássá.

Hardy elmondta, hogy célja az volt, hogy megragadja Johnny sebezhetőségét, megmutatva a külső magabiztosságát, miközben mélyen rejti a bizonytalanságát. Az idő múlásával Johnny egyre inkább tudatára ébred annak, hogy bandavezérként meg vannak számlálva a napjai, de nem engedi, hogy ez kiderüljön. A rejtett érzékenység témája a film többi motorosában is jelen van, akik kemény külsőjük ellenére időnként felfedik sebesült lelküket és érzékenységüket.

A Motorosok már látható a magyarországi mozikban.

80 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»