TOP10: Nagy decemberi streaming-ajánló (Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video stb.)

Rengeteg nagyszerű premierfilm és sorozat vár ránk a streamingen decemberben, legyen szó a Netflixről, az HBO GO-ról, a Telekom TVGO-ról, az Amazon Prime Videóról vagy az Apple TV+-ról. Nem volt egyszerű feladat, hogy az óriási felhozatalból kiválogassuk a tíz legígéretesebbet, de abban biztosak vagyunk, hogy ezekkel nem fogtok mellélőni. A listán szereplő mind a 10 filmhez és sorozathoz az alapvető információk és előzetesek mellett mellékeltünk egy rövid ajánlót is, illetve azt is feltüntettük, hogy hol nézhetitek meg őket. Ha pedig valamelyikhez kedvet kaptatok, a mafabos adatlapról a premier napjától számítva a ‘Lejátszás’-mezőre kattintva el is indíthatátok őket, amennyiben van előfizetésetek az adott streaming szolgáltatónál.

 

#10

dráma | misztikus | sci-fi

Amazon Prime Video

Holden és a Rocinante legénysége a Mars és a Föld flottájával karöltve harcol, hogy megvédjék a belső bolygókat Marco Inarostól, és a pusztítástól, amit okozna. Mindeközben... több»

Az Amazon parádés kritikai és nézői fogadtatású sci-fi sorozata immáron a 6. szezonjához érkezett. Kevés olyan, jelenleg is futó sci-fit lehetne mondani, mely ekkora rajongótáborral rendelkezik, és ez nem is véletlen. James S.A. Corey eredeti műve önmagában is remek alapanyag, melyet sikerült olyan módon a képernyőkre adaptálni, amivel nem csak az olvasókat, de az új nézőket is meg tudják szólítani.
#9

62 Idő  (2021)

(35) (7)

dráma | misztikus | thriller

Netflix | HBO Max | Telekom TVGO

Egy kellemes családi vakációként indult az egész... Egy kedves család útja során megáll egy idilli, félreeső tengeparton, ahol úgy tűnik, hogy az idő is másképpen telik, így... több»

M. Night Shyamalan filmjét a magyarországi mozikban is láthattuk, melynek már az alaptörténete is éppen elég hátborzongató. Adott egy család, akik egy trópusi nyaraláson arra lesznek figyelmesek, hogy pár óra alatt rendkívüli gyorsasággal öregedni kezdenek. A film bővelkedik izgalmakban és sztárokban egyaránt. Ha még nem láttad, feltétlenül érdemes tenned vele egy próbát.
#8

77 Megbocsáthatatlan  (2021)

(35) (4)

dráma

Netflix

Ruth Slater hosszú évek elteltével visszatér az otthonába. Távollétének oka egy erőszakos bűncselekmény volt, ami miatt börtönbüntetésre ítélték. Letölti a kiszabott... több»

Sandra Bullock egyszer már bizonyította, hogy képes igazán nagyot robbantani a Netflixen. A madarak a dobozban a Különösen veszélyes bűnözőkig a Netflix legnézettebb filmje volt, Bullock pedig egy frissen szabadult elítélt igazán kemény drámájában bizonyíthatja, hogy meg tudja ismételni a korábbi sikereit.
#7

57 És egyszer csak…  (2021)

(13) (6)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max

A sorozat Carrie, Miranda és Charlotte életét követi nyomon, akik kapcsolata és barátsága már a 30-as éveikben összetett volt, és most, amikor az 50-es éveiket tapossák, egy... több»

Bár az HBO GO-ra decemberben érkezik a Mortal Kombat és a Godzilla Kong ellen is, a szolgáltató legnagyobb decemberi dobása mégis az új Szex és New York-sorozat, melyben ismét visszatér Carrie Bradshaw, aki ezúttal már egy podcastot vezet New Yorkban. Egyszerre ígér valami frisset és nosztalgikusat, épp azt, amire az eredeti sorozat rajongói olyan régen várnak.
#6

73 Free Guy  (2021)

(30) (13)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Guy (Ryan Reynolds) egy egyszerű fickó, egyszerű banki állással. Az élete azonban egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor egy Milly (Jodie Comer) és Keys (JoeKeery) által... több»

A Telekom TVGO-ra érkezik Ryan Reynolds kasszasiker akció-vígjátéka, melynek történetének nagy része egy videojáték világában játszódik. A filmet, melyben Reynolds ismét hozza a formáját, a hazai mozikban is hatalmas sikerrel vetítették, decemberben viszont már a kanapéd kényelméből is streamelheted.
#5

87 Vaják - 2. évad  (2021)

(2)

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Netflix

Meggyőződve arról, hogy Yennefer életét vesztette Sodden csatájában, Geralt odaviszi Cirilla hercegnőt, ahol a legbiztonságosabbnak érzi - Kaer Morhen várába. Amíg a kontinensen... több»

Henry Cavill fantasy adaptációjának első szezonja valósággal berobbant a Netflixen, és végre itt a második szezon is, melyben tovább követhetjük Geralt sorsának alakulását. Világszerte rajongók milliói várták már ezt a visszatérést, és az eddig látottak alapján az alkotóknak sikerült növelniük a színvonalat, és egy még izgalmasabb évaddal rukkolnak elő.
#4

akció | krimi | misztikus | thriller

Netflix

A csapatot bezárták egy bankba, és már több mint 100 órája ott rostokolnak. Megmentették Liszabont, viszont elvesztették egy társukat. A professzort elkapta a Sierra, és fogalma... több»

Az utóbbi évek legnagyobb sikersorozatának nagy fináléja, mellyel lezárul a rablóbanda története. Az ötödik évad első felvonását már láthattuk ősszel, de a Netflix két részre bontotta az évadot. Bár a ‘hőseink’ története véget ér, már készül a dél-koreai változat, és a streamingszolgáltató berendelte a Berlin karakterére fókuszáló spin-offot is. 
#3

68 Hattyúdal  (2021)

(2)

dráma | sci-fi

Apple TV+

A nem túl távoli jövőben Cameron Turnert halálos betegséggel diagnosztizálják. Lehetőséget kap egy kísérleti módszer kipróbálására, amivel megvédhetné feleségét és... több»

Az Apple TV+-ra érkező sci-fi történetének középpontjában Cameron Turner áll, akit halálos betegséggel diagnosztizálnak. Bár nyílik egy lehetőség a számára, hogy megkímélje a családját, ez azonban áldozatokkal is jár. Naphosszat lehetne sorolni az érveket, hogy miért érdemes nézni, de nézzük csak a parádés szereplőgárdát: Glenn Close, Naomie Harris, Mahershala Ali, Awkwafina. Ne maradjatok le róla!  
#2

66 A kutya karmai közt  (2021)

(13) (25)

dráma | romantikus | western

Netflix

Phil Burbank egy igazi zsarnoki figura, aki állandóan félelmet kelt környezetében. Amikor bátyja frissen megházasodva hazatér, Phil mindent elkövet, hogy megkeserítse a pár... több»

Benedict Cumberbatch netflixes drámája a díjszezon egyik legnagyobb esélyese, melyben a színész egy olyan arcát mutatja meg, melyet eddig még nem láthattuk. Egy modern, lassú folyású western, ahol az alakításokon van a hangsúly, és már csak a szereplőgárda miatt is azt mondjuk, hogy kötelező látni.
#1

79 Ne nézz fel!  (2021)

(54) (9)

vígjáték

Netflix

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»

Egészen parádés szereplőgárdával érkezik a Netflix szatírája két csillagászról, akik körbeturnézzák a világot, hogy felhívják a figyelmet az űrből érkező pusztító fenyegetésre, de senki nem hisz nekik. A sztori is ígéretes, de figyeljétek a főszereplőket: Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Jonah Hill, Matthew Perry, Timothee Chalamet. A rendezői székben a zseniális Adam McKay (A nagy dobás). Ugye, hogy kötelező megnézni?!