Újra együtt a páros! A 2019-es Volt egyszer egy Hollywood után Margot Robbie és Brad Pitt  ismét együtt szerepelnek a vásznon. A film, amiben a két színész ismét egymásra talál, a Babylon című történelmi dráma, ami július 6-tól streamelhető a SkyShowtime-on. A Babylont az Oscar-díjas Damien Chazelle írta és rendezte.

Pitt először 2020-as Golden Globe átadón harangozta be a filmet. Az Accessnek azt nyilatkozta, hogy: „Damien Chazelle rendezőként a némafilm korszakát 'reneszánszát' és a némafilm korszakának halálát tárja fel. Ez tényleg ütős."

Íme minden, amit a Babylonról tudni kell:

A film egy feltörekvő színésznő, Nellie LaRoy (Margot Robbie) és a filmsztár Jack Conrad (Brad Pitt) történetét követi nyomon „a korai Hollywood féktelen dekadenciájának és romlottságának korszakában" – olvasható a hivatalos szinopszisban.

„Azt szerettem volna bemutatni, hogy milyen nagy, merész, szemtelen volt az a filmes világ" – nyilatkozta Chazelle a Vanity Fairnek. „Ez tényleg egy vadnyugati időszak volt az akkori színészek számára, A karaktereket felkarolták, hatalmas népszerűségnek örvendtek, majd ejtették őket, hogy aztán ismét feldámadjanak hamvaikból."

Nem Robbie és Pitt az egyetlen nagy híresség a szereplő gárdában. 

Tobey Maguire, Olivia Wilde, Jean Smart és Jeff Garlin, valamint Max Minghella, Lukas Haas, Samara Weaving és Eric Roberts is szerepet kapott a mozifilmben.

„A velük való közös munka varázslata abban rejlett, hogy mindkét színész olyan módon élte bele magát a szerepébe, mintha az lenne a lehető legszemélyesebb, legbensőségesebb dolog, amit valaha csináltak.” – mondta Chazelle Pittről és Robbie-ról.

Robbie a Vanity Fairrel beszélgetve a Babylon forgatását élete „legjobb élményének" nevezte. „Amit a képernyőn látható, az a filmkészítés káoszának korszaka, hogy a fenébe is kell ezt csinálni?! Mindeközben pedig egyértelmű, hogy ez a legnagyszerűbb dolog a világon." – mondta az újságnak. „A forgatás szó szerint ugyanerről szólt. Szórakoztató, elképesztő és abszurd volt."

Mielőtt a kamerák elé lépett, Robbie alaposan tanulmányozta Clara Bow karakterét, akire filmbéli szerepe épül. „Amikor egy karaktert próbálok megformálni, mindig azon gondolkozom, vajon milyen lehetett a gyermekkora. Bármit, amit később az életben tesz, vissza tudom vezetni a gyermekkori tapasztalataira." – osztotta meg a színésznő. „(Clara Bow-nak) valószínű a legszörnyűbb gyerekkora volt, amit el tudok képzelni. Bármit, amit Nellie tesz és mond ebben a filmben, meg tudod indokolni, ha tudod, hogy mit élt át gyerekkorában.”

Az ausztrál színésznő később az E! Newsnak elárulta, hogy azért tudta igazolni a Pitt-tel rögtönzött csókjelenetet, mert azt gondolta, hogy „Nellie csak úgy odamegy és megcsókolja Jacket." A kreatív döntés mögött azonban egy kis önző szándék is állt.

„Azt gondoltam, 'Mikor lesz még alkalmam megcsókolni Brad Pittet? Egyszerűen muszáj megragadom az alkalmat."

63 Babylon  (2022)

dráma | történelmi | vígjáték

SkyShowtime (2023.07.06.)

Damien Chazelle legújabb alkotása, amely az első hangosfilmek megjelenésének pezsgő korszakát tárja fel. Ez az az időszak, amely alapjaiban változtatta meg a teljes filmipart.... több»