Közösség

Vélemény:

82 Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

(2014)

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

Milanman   2015.02.09 12:50
0

Azt hiszem nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, az utóbbi évek egyik legellentmondásosabb filmje. Annyira igaz ez, hogy én pl. imádtam, a Kedvesem viszont utálta és legszívesebben kb. 10 perc után kiment volna a moziból. Nem tudom hibáztatni érte, mert piszok nehezen emészthető alkotás. A zenéje, a szokatlan operatőri munka (olyan az egész, mintha egyetlen vágatlan snittből épülne fel, amit az alkotók ügyes trükkökkel oldottak meg, de nagyon működik és rendkívül egyedivé teszik a befogadását.) elidegenítő hatást kelt. Feszélyez, fészkelődsz a székedben, nyugtalanít de ha sikerül ráhangolódnod, akkor valami nagyon eredeti és felejthetetlen moziélményben lehet részed. A Birdman több síkon működik igazán jól, egyszerre maró és kíméletlen kritika a Hollywood-i tömegtermelésről és celebkultuszról, tűéles betekintés a színházi világ olykor igencsak felforgató örvényébe, valamint a színészi karrier buktatóinak, egy egykori sztár lecsúszásának, pokoljárásának és ebből a pokolból való kitörési kísérletének krónikája egy elképesztően zseniális Michael Keatonnal a főszerepben, akit olyan szintén fantasztikus alakításokat hozó színészek segítenek, mint Edward Norton és Emma Stone. Biztos vagyok abban, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de akiknek igen, ők nagyon elégedettek lesznek.